Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 20.05.2008
Hvala: 5
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Da li postoji neka knjiga koja se bavi algoritmima kao teorijom koju potkrepljuju primeri (dijagrami toka algoritma)? Ne mislim na knjigu koja objašnjava algoritme i uz pomoć koda određenog programskog jezika, već knjiga ili neka skripta koja algoritme predstavlja samo dijagramom toka, to jeste grafičkim simbolima...?
Tražio sam na internetu, međutim nalazio sam samo na knjige koje su previše komplikovane ili koje se vežu za određeni programski jezik. Bilo kakva pomoć oko literature za algoritme je dobro došla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Grafički simboli su vrlo nesrećni za objašnjenje algoritama, a za neke ozbiljnije primene neupotrebljivi. Pseudokod ili neki čitljivi programski jezik je mnogo zahvalniji. Zašto su ti potrebni baš dijagrami?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Želim da se prvo posvetim algoritmima pre nego što se upustim u svet programiranja, tj. to dvoje su tesno povezani, kao što kaže knjiga ''Algoritam - precizno opisan način rešenja nekog problema''.
Mislio sam da je dijagramima pojam rešavanja određenog problema mnogo jasniji, mada zato sam i došao na ovaj forum da poslušam savet od iskusnijih ljudi koji se bave prevashodno programiranjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Teorija algoritama se svakako ne svodi na crtanje onih pravouganika i kruzica, vec je mnogo slozenija matematicka disciplina. Stoga je normalno da je ono sto si nasao "kompleksno" jer to i jeste kompleksno ukoliko zaista zelis da razumijes neki algoritam, odredis slozenost i slicno.
Ne znam za literaturu, ali postoje knjige/skripte na svakom faklultetu koji to izucava (za Matematicki u Bgd trazi Teorija algoritama, jezika i automata) U svakom slucaju, kreni da programiras, nema potrebe da teoriju algoritama izucavas "na suvo" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
Hvala: 0
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Nađi knjigu iz informatike i računarstva za matematičku gimnaziju I i II razred, imaš baš algoritme i paskal, to ti je najjednostvanije programiranje, za shvatanje suštine: promenljive, petlje, upiti i sl. je najbolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Naći ću knjigu iz informatike za gimnaziju (mislim da je to III godina kada rade Pascal),mislim da cu sa tom knjigom pokupiti neko početničko znanje.
Hvala vam svima na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Algoritmi i strukture podataka | rakche | Sva početnička pitanja | 7 | 14. 12. 2009. 13:05 |