|
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Desila mi se cudna stvar. Otisao je racunar u stand by, i posle se nikada nije probudio
![]() Posle celodnevnog cimanja ustanovio sam da je umrla graficka kartica. Promenio sam je i podigao sve (skoro) normalno medjutim ne radi mi mrezna karta a ni TV kartica. Za mreznu karticu prijavljuje da ne postoji u kompjuteru, da li je moguce da je u istom paketu sa grafickom karticom umrlo i ovo dvoje? Sta moze da bude to? Struja (napon)? Imam neki surge arrest i do sada nikada nisam imao slicnih problema. Cudno je da se to desilo posle stand by. Evo i ovo pisem sa laptopa, prosto razmisljam da li da celu onu kantu bacim u djubre i da li mi se uopste isplati da ga sredjujem.
![]() |
#2 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() meni se jednom desilo da su mi crkli svi PCI slotovi tako sto je crkao modem, desava se jbg... moguce da je i tebi isto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Meni se desilo da sam ukljucio modem (Lucent 56k) na ~ 220 V, pocelo je da se dimi, izvadio sam 220, restart, i sve posle toga je radilo normalno
![]()
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Sta si izvadio??
![]() |
#5 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Izvadio sam iz modema ~ 220 V
![]() ![]() @bluesman Verovatno je do struje, mozda je cak i TV kartica napravila problem (imali smo vec temu o treperenju i puckanju usled lose mase i sl) ...
![]() |
#6 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Ja sam skoro imao slican problem sa jednim starim compom. Radio je, pa bio ugasen (sasvim normalno) i nakon toga ga nisam uspio upaliti. Zamjenim napajanje (novo) i vidim kako izlazi 'bijeli dim' iz diska. Naravno da je crko. Preturanjem, ustanovim da je otisla i graficka i modem (griju se, ali se nista ne desava na ekranu). Jedino moje objasnjenje je bilo da je napajanje kad je 'crklo' spalilo puno toga, ali mi je cudno bilo da je elektronika na disku crka nakon sto sam spojio novo napajanje.
Bah... cudni problemi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Qualified
|
![]() Premeri napone na svom napajanju.
Ili ako te mrzi da se smaras - samo kupi novo. Kod jeftinijih napajanja oce to tako.
![]() |
#8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() inace uredjaji najcesce i crkavaju prilikom gasenja/paljenja jer se tad uspostavlja prelazni rezim u kome se pojavljuju kratkotraji, ali znacajni pikovi napona/struje, tako da ako je nesto u uredjaju na samrti prilicne su sanse da bas tad ispusti dushu..
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sony Bravia ili nesto drugo? | teknoledge | Opušteno | 18 | 14. 08. 2009. 13:30 |
FFAASSion - DRUGO OKUPLJANJE | mprinc | Flash | 1 | 10. 02. 2009. 01:16 |
Kako napraviti da radi adresa nesto.nesto.com? | dejan86 | Sva početnička pitanja | 6 | 06. 10. 2007. 18:51 |
Struja i elektrovojvodina | Vokic | Opušteno | 8 | 13. 06. 2006. 17:25 |
Mysql - konekcija sa drugo server | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 10 | 18. 01. 2006. 15:08 |