|
![]() |
#1 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() pokusavam da promenim name-servere za domen i dobijam sledecu gresku:
Citat:
![]() |
![]() |
#2 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() To je sasvim normalna procedura, Ako uvodis sopstveni DNS treba da ga registrujes.
Ako VeriSign nema jasnu opciju da sam registrujes DNS onda posalji poruku tehnickoj podrsci sa zahtevom da oni to urade i daj im menmonicke i IP adrese DNs servera koej treba registrovati. Nego, otkud VeriSign?
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() stvarno? Nikad do sad nisam to morao da uradim, a digao sam par BIND-ova i gomila domena je na njima... zar nije dovoljno da mu namestim da je master za zonu i da domenu namestim da mu je to name-server?
Sta su mnemonicke adrese ?
![]() |
#4 |
novi član
Na probnom radu
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Da, treba da registruješ nameservere naziv/ip, na GoDaddy-ju postoji jednostavna forma za to.
Recimo da imaš domen.com i da je njegov DNS na ns1.domen.com, on nikada neće moći da se reši jer neće moći ni da nađe ns1.domen.com pošto je i on sam na domenu domen.com. Neki to porede sa problemom kokoška-jaje. Zato se registruje ns1.domen.com sa tačnom IP adresom i onda sve funkcioniše. Reši se ns1.domen.com i na njemu se nađe i rekord za sam domen.com. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Nisam znao tacan razlog ali mi je uvijek ovo kopkalo (sto je napisao mileusna). Uglavnom znam za Switch (CH register) i GoDaddy da imaju tu opciju kad uvodis nove servere.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa ok je to, ali ja koristim za name-server matori domen koji se rezolvuje lepo i to preko drugog sasvim drugog DNS-a, znaci nema nikakve kokoske i jajeta
![]()
![]() |
#8 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Pojednostavljeno (ako zanemarimo keširanje i sl), kad računar pošalje upit NS-u (Name Server), taj upit ide iterativno, preko TLD (Top Level Domain) name servera, koji onda vraća informaciju o tome koji NS (Name Server) je odgovoran za dati domen. To znači da svi NS (Name Server) za dati domen moraju biti registrovani kod registra, odnosno TLD name serveri moraju znati za svaki od tvojih NS-ova (što odradi registar, odnosno Verisign). Nema izuzetaka. Dakle, ako sam dobro razumeo, ti si promenio jedan od name servera, a nisi obavestio Verisign, odnosno registratora tog domena. Kako ni TLD name serveri nisu imali informaciju o promeni, dobio si datu grešku. Izvini što je pišem ovako trivijalne stvari, pretpostavljam da ovo sve već znaš, ali sam ipak napisao zbog nekih koji možda ne znaju. A i da proverim da li sam te dobro razumeo. ![]() UBR, ako nije neka tajna, lakše bi bilo da si dao podatke o kom domenu i NS se radi. Mogao bih odmah da shvatim da li grešim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ Tačno, ali neki registratori jednostavno imaju to kao uslov ne ulazeći u detalje tvog DNS servera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() VeriSign nije registrator, namecheap.com je registrator domena. NameCheap trazi da se obavesti VeriSign o postojanju DNS servera, da bi mi dozvolili da ga postavim za name-server za domen...
EDIT: Blah resio sam tako sto sam dodao name-server na istom domenu, njega registrovao kod namecheap i to je to, deluje da radi. U najmanju ruku jako glupo reseno..
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 15. 08. 2008. u 03:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 02:28 |
Muke sa DNS serverom | Peca | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 02. 11. 2007. 17:47 |
Problem sa serverom | Dragan Babić | Regular expression i htaccess | 2 | 22. 10. 2007. 13:49 |