(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Verovatni svi koristite različite CSS kodove u zavisnosti od browsera, ovaj hack jednostavno radi:
HTML kôd:
#main {
text-align: left;
width:490px;
<!-- width:485px; --> /* samo za IE */
}
Kako rešavate taj problem? Možda da objasnim bolje: baš sada me nervira IE pošto radim layout strane koja ima 2 polovina, leva treba da bude 510px a desna 490px. Prostim sabiranjem dobijemo širinu od 1000px. U FF radi sve ok, međutim IE spusti desnu stranu ispod ?!?!? ako stavim da je širina 490px pa moram da je smanjim na 485px i onda je ok. Gde nestane 5px nemam pojma. HTML kôd:
#nav {
width:510px;
background: #ffffff;
float:left;
}
#main {
margin-left:510px;
width:490px;
<!-- width:485px; --> /* IE ****s up stuff */
}
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 14. 06. 2005. u 18:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() ovo vidi samo IE
Kôd:
*html #tvojelement{ width:vrednost za ie; } EDIT: sto se tice drugog pitanja, probaj npr. da resizujes stranicu, kladim se da ce se pojebati jos vise, pogotovu kada je rec o procentima. naime uvek ti treba malo veca "rupa" izm elemenata da bi se sve lepo uklopilo u vecini slucajeva. moj savet - izbegavaj takav pixel precision, vrlo malo layouta stvarno funkcionise s tim (citaj three column layout - the grail ). gledaj da to bude malo opustenije. ![]() Poslednja izmena od Dragan Babić : 14. 06. 2005. u 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
Hvala: 0
738 "Hvala" u 83 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Nisam testirao ali ovo je samo pretpostavka.
Da li si siguran da se radi o 5px? Prema kodu koji si postavio moja pretpostavka je da se ovde radi o 3px bug-u u IE, a ne o 5px kako je napisano. Probaj da dodaš ovo na kraj CSS koda: Kôd:
* html #nav { margin-right: -3px; } * html #main { margin-left: 0; } Pozdrav.
Don't look at me; I'm lost too. “If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bul*s**t.” Poslednja izmena od Br@nkoR : 15. 06. 2005. u 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Upravo radim jedan ne baš preterano naivan CSS layout i sve je u jednom fajlu, i za IE i za ostalu đecu. Jednostavan isečak iz fajla:
Kôd:
#search { position: absolute; left: 573px; height: 99px; width: 192px; background: #A7C3F3; } * html #search { left: 568px; } Ne koristim odvajanje u više fajlova (jedan common, drugi za IE ili slična varijanta) jer mi je nepregledno, a i zna da bude prilično pipavo ako se koristi neko napredno nasleđivanje... Korekcije su prilično male pa hackovi ne zatrpavaju glavni CSS fajl. Kamo sreće da nismo prisiljeni na ovakva dovijanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() uskoro uskoro .. IE 7 :P
![]() |
#8 |
član
Na probnom radu
|
![]() Pozdrav svima!
Ne živim od ovoga i ne bavim se time aktivno, ali s vremena na vreme kad poželim da promenim izgled svoje web stranice na Galeb-u CSS prilagodim za IE ovako: Kôd:
div#navigacija {... margin: auto auto auto 480px !important; margin: -300px auto auto 480px; ... } Takodje, još jednu zanimljivu stvar sam primetila u to malo zezanja sa CSSom, možda je to vama odavno poznato. Ukoliko se u samom startu pravljenja/dizajniranja web strane u html-u definiše doctype (ja uvek koristim XHTML 1.0 Strict) IE pravilnije renderuje stranu i CSS i odstupanja su mnogo manja nego u slučaju da se definiše HTML 4.01 ili da se doctype potpuno izostavi.
Use The Force! Poslednja izmena od cicika : 15. 06. 2005. u 18:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat: