|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
profesionalac
Professional
|
![]() Pozdrav,
Interesuje me na koji nacin Google vrsi razliku u pretrazivanju na "glavnom" i na lokalnim, tj na koji nacin pretrazuje sve stranice a na koji nacin npr. samo iz Bosne i Hercegovine...Odnosno na koji nacin se definise da je stranica na nekom jeziku itd.. u principu znam za meta tag: Kôd:
<meta name="language" content="EN-US"> Takodje, primjetio sam da za istu frazu za pretrazivanje izbacuje neke rezultate na razlicitim pozicijama, npr na "glavnom" google-u izbaci na 4. poziciji a na BH Google-u na 20 itd... Hvala
![]() |
#2 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Ja od kako sam poceo da stavljam meta description primetio sam u vise slucajva da google izbaci upravo taj meta element u pretrazi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() heh sad pricate o dve razlicite stvari ali ajd.
Koliko je meni poznato google vodi racuna o "poziciji" za vreme pretrage tako da daje relavantnije rezultate, zato ni ne dobijas iste pozicije sa razlicithih "lokacija". E Dragane to sto ti pricas je idealna situacija (makar po meni) da ti google pokupi opis iz META taga, no on uglavnom to ne radi, neko ga uzme iz DMOZ opisa (sve redje i redje ako mene pitate) ili ga jednostavno pokupi po samom sadrzaju strane. Postoji ovo parce koda: HTML kôd:
<meta name="googlebot" content="nosnippet" />
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Uhhh koliko pogresnih stvari na jednom mestu...
Pricali smo milion puta do sada, pa da ponovimo. Description meta tag se koristi za opis stranice koje sa pojavljuje u SERPovima. I neophodno je da svaka stranica sadrzi description tag. Pri tom, pozeljno je da taj description tag bude razlicit za sve stranice odnosno da jasno opisuje svaku stranicu ponaosob. Kao sto imamo TITLE tag koji predstavlja naslov, tako imamo description meta tag koji je summary stranice. Ukoliko bot ne pronadje pomenuti meta tag onda mu ne preostaje nista druge vec da pokupi neki proizvoljni sadrzaj stranice (obicno je to index stranica u pocetku). @bokacbl: Google koristi svoje data centre koji su rasprostranjeni sirom sveta. Na primer, ako si setovao da ti jezik pretrazivanja bude srpski Google to pamti preko cookie-a i onda te ospluzuje rezultatima koji su relevanti tebi i tvom podruciju. E sada na koji nacin funkcionisu ti njihovi algoritmi to niko nece znati da ti odgovori jer je top secret ![]() Poslednja izmena od jasmanac : 07. 02. 2006. u 22:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Ja mislim da sam vidjao da postoji opis, ali da je ipak on za rezultate pretrage pokupljen sa strane ili gresim ?
![]() |
![]() |
#6 | |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
Ajde da preformulisem pitanje: Koja je razlika u pretrazivanju na "glavnom" google-u i na lokalnim?Tj. kako odvaja pri pretrazivanju? Posto si odgovorio u medjuvremenu Citat:
Sto se Decription tag-a to je definitivno jedna od dobrih stvari za bolji SEO pogotovo uz dobru kombinaciju sa tekstom u okviru stranica.
Infomedia d.o.o. - Poslovni Hosting InternetMarketing.ba - Registracija .BA domena / SMS Naplata / Izrada internet aplikacija Poslednja izmena od bokacbl : 07. 02. 2006. u 22:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
"Google Energy"...Google trguje strujom? | 3banchi | Opušteno | 7 | 14. 01. 2010. 09:27 |
Google Adsense & "Gambling Site" ?? - Confused | Milan S. aka Morlak | Marketing i SEO | 9 | 23. 07. 2008. 07:19 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 11:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 14:23 |