|
![]() |
#1 |
Drug clan ;)
Certified
|
![]() Cesto se moze naici konstataciju da je lose imati vise adresa ka jednom sadrzaju. Evo primera velikog sajta - Yahoo, dve URL adrese za jedan isti tekst.
Prvi tekst je u sklopu Yahoo News: http://news.yahoo.com/s/ap/20081011/...Pq583o4L0LMxIF Drugi tekst je u sklopu Yahoo Sports: http://sports.yahoo.com/mlb/recap;_y...010130&prov=ap Meni bi nesto ovako trebalo na sajtu (da vest postoji i u sklopu vesti i u sklopu posebne kategorije kao sto je ovde primer Sport a moze biti i Finansije, Kultura...). Da li je pametno na ovaj nacin izvesti - kao Yahoo, ili neko ima neku drugu ideju?
![]() |
#2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Na poddomenu kao kod Yahooa ili samo drugi URL na isti sadržaj a na istom domenu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drug clan ;)
Certified
|
![]() Slicno kao kod Yahoo-a. Meni bi trebalo tipa:
www.mojdomen.com/vesti/sport/?id=xxxxx i www.mojdomen.com/sport/?article_id=xxxxx Da li je to lose? I da li je bolje da bude u poddomenima ili moze i poddirektorijumi?
Ugodno surfovanje, Pravac.com - Knjige- Vremenska prognoza - Oglasi - Ćirilica u latinicu Poslednja izmena od mnicic : 12. 10. 2008. u 15:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pa nije slično kao Yahoo, on ima poddomene što su praktično dva razdvojena sajta. Dakle moraš da preciziraš pitanje...
![]() Predpostavljam da ovo pitanje postavljaš sa SEO aspekta. Ako je ista vest u pitanju, ne vidim zašto bi koristio dva različita URL-a. Sa druge strane, nije ni to ništa strašno, Google je u par navrata naglasio da duplicated content sa istog sajta nije nešto tragično kako ga neki doživljavaju i da će Google jednostavno sam izabrati "bolju" verziju ako imaš više URL-ova sa istim ili sličnim sadržajem. No ja u ovom slučaju ne vidim potrebu da ideš sa različitim URL-ovima namerno kada je već jedna te ista vest u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Ukoliko te to sekira i ne zelis rizikovati, vjerovatno je dovoljno da u headeru za sekundarne kategorije te iste strane dodas noindex meta tag.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drug clan ;)
Certified
|
![]() @mileusna
Mozda lepo nisam objasnio. U sustini - meni treba bas kao na Yahoo sto je. Da imam sekciju Sport u kojoj ce izmedju ostalog imati i vesti iz sporta. A bila bi i sekcija vesti u kojoj bi se nalazile vesti iz Sporta. S tim sto ja ne bih isao kao Yahoo sa poddomenima vec bih isao sa poddirektorijumima, npr: Isti tekst u kategoriji Sport: www.mojsajt.com/sport/vesti/id=12345 i drugi URL Isti tekst u kategoriji Vesti: www.mojsajt/vesti/sport/id=34561. Nadam se da sam sada uspeo bolje da objasnim... U sustini, mislim da sam dobio odgovor na moje pitanje - nije problem da se neki text nalazi na dva URL-a ako je sve to na istom sajtu.
Ugodno surfovanje, Pravac.com - Knjige- Vremenska prognoza - Oglasi - Ćirilica u latinicu Poslednja izmena od mnicic : 12. 10. 2008. u 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() samo da potvrdim, google je skroz cool po pitanju duplog sadrzaja...
to su resili uspesno, google sam prepozna duplirani sadrzaj i ignorise ga na slabije rangiranoj stranici [dakle sacuva sadrzaj sa bolje rangirane]. ne penalizuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pregled yahoo.com-a iz IE 6 | Nikola Vavic | Opušteno | 3 | 01. 03. 2007. 00:53 |
13 WebDevelopers for Yahoo | blogowski | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 17. 01. 2007. 12:36 |
Yahoo trying to buy AOL | Nikola Vavic | Linkovi | 0 | 30. 10. 2006. 22:07 |
Yahoo WTF of the day | Dušan Dželebdžić | Opušteno | 1 | 17. 11. 2005. 00:50 |