|
![]() |
#1 |
Bird is the word!
Certified
Datum učlanjenja: 27.09.2008
Hvala: 12
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() E ovaj google analytics je lood... Svaki put pronađem nešto novo...
![]() Interesuje me da mi objasnite važnost "Visitor Loyalty" i kolko on utiče na marketing samog sajta i da mi pomognete da protumačim ove slike iz google analytics-a. Prva slika je od aprila do sad, a druga za poslednjih 30 dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Toni Aničić
|
![]() To je u principu broj returning visita temeljen na cookieju kojeg analytics ostavlja kod posjetitelja.
U principu, vecina tvojih posjetitelja su first time visitori što znaci da se nisu još (a mozda i nece) vratili ponovno na tvoj site. Nemoj se previse brinuti oko ovoga. Naime, broj returning visita uvelike ovisi i o samoj tematici sajta. Ako na primjer imas neki staticni sadrzaj koji je dovoljno procitati jednom, naravno da neces imati puno returning visita. No ukoliko pak pises blog ili imas news portal (nedaj boze community site) u tom slucaju trebas teziti sto vecem broju returning visitora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ako mene pitas - ovo je sasvim lepa statistika.
u proseku 70% ljudi dodje sa googla, i od njih ne treba ocekivati mnogo. tako da je '1 time visit' u granicama ocekivanog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() returning visitors znaju sajt i manje su sanse da ce videti banner ili kliknuti na reklamu, iz tog ugla su svezi posetioci daleko bitniji... zavisi naravno od sajta, ako je u pitanju forum ili community sajt onda su returning visitors naravno vazniji..
![]() |
#5 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Apsolutno tačno, što ti je veći broj povratnih poseta manji će ti biti CTR na oglasima, naravno ukoliko ih imaš.
![]() |
#6 |
Bird is the word!
Certified
Datum učlanjenja: 27.09.2008
Hvala: 12
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Yap forum je u pitanju... Nisam mogao da verujem da sam iz prve uspeo da nađem klijenta koji će mi platiti za reklamu samo malo manje od cene koju traži sajt koji ima 10x veću posećenost(hapšenje onog lika za rasturanje domaćeg filma, znate o kom sajtu pričam), pa se razmišljam o svim mogućim aspektima koje bi mogao da prezentujem na toj nekoj stranici "marketing" kada je budem sastavio...
Pošto kažete "ako je u pitanju forum ili community sajt onda su returning visitors naravno vazniji" i "manje su sanse da ce videti banner ili kliknuti na reklamu" logično mi zvuči da se ovo sve potire... haha... dakle moje pitanje je kako ovo iskorisiti u toj nekoj promociji na marketing stranici? tj dal uopšte treba to naglašavati ili je bolje naglasiti koliko novih posetilaca dolazi na sajt? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() returning visitors su ti stalni posetioci, oni ti prave sadrzaj na forumu i celu atmosferu, zato su ti bitni... ali fakat je da ce stalni posetioci manje da klikcu na reklame...
![]() |
#8 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() naglasavaj nove posetioce, jer su oni bitni oglasivacu.
kazi "svakog dana 50% posetioca su novi posetioci", i to bi trebalo da upali. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|