(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
majstor
Wrote a book
|
![]() ... ali ne kontam sta.
Desava se naime kad kreiram DIV unutar drugog i tom unutrasnjem postavim margine, top i bottom, da mi obavezno rasiri taj parent ali ne kao "parent padding" vec kao "parent margin" znaci napravi njemu margine.... GRRRRR , ima neko ideju do cega je to? Najgore je sto se to desava samo u FF dok IE radi normalno..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() misk0, dobrodošao bi primer koda koji generiše takvo ponašanje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
majstor
Wrote a book
|
![]() uniters.palija.net
Kôd:
div.bi_cc_main { margin-left: 190px; margin-top: 0; margin-bottom: 0; background-color: #33cc00; } div.bi_cc_main_inner { margin-top: 4px; margin-left: 4px; margin-bottom: 4px; margin-right: 4px; background-color: #cccccc; } |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Da, malo je čudno ... stavim recimo
div.bi_cc_main_inner { margin-top: 40px; ... i spušta se i levi plutajući meni :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Osim ako spoljni div nije prazan. Ako je prazan onda se ponasa ovako, ako ima bar 1 karakter onda postavi margine kako treba. Meni se ponasa isto i u IE i u FF.
mozda resiti sa padding (ako odgovara ovakvo resenje)? HTML kôd:
<style> div.bi_cc_main { margin-left: 190px; margin-top: 0; margin-bottom: 0; padding: 4px; background-color: #33cc00; } div.bi_cc_main_inner { background-color: #cccccc; } </style>
![]() |
#6 | ||
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() petljao sam se i ja sa tim i na kraju sam uspeo da shvatim (posle n-tog citanja specifikacije
![]() Citat:
Citat:
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
nesto kao optgroup | uros | Sva početnička pitanja | 5 | 09. 11. 2010. 13:28 |
Nesto kao Zinio.com | ljtruba | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 30. 09. 2008. 16:53 |
Vredi li nesto | djole1989 | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 11 | 17. 09. 2008. 20:47 |
nesto ala basecamp? | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 12 | 11. 05. 2008. 09:39 |
Kako napraviti da radi adresa nesto.nesto.com? | dejan86 | Sva početnička pitanja | 6 | 06. 10. 2007. 18:51 |