e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
A joint a day
Master
|
![]() Mislim da je bilo priče o sličnom problemu ali ne mogu da nađem, pa molim moderatore da spoje temu sa odgovarajućom ako postoji.
Dogovaram izradu sajta za klijenta koji je vlasnik preduzeća "Bortravel" (tako registrovan posluje već dvadeset godina). Problem je što je neki tip registrovao domen bortravel.rs i traži mu 350€ da mu napravi sajt, u suprotnom mu neće dati domen. Klasična ucena, naravno, ali da li postoji mogućnost da mu se uzme taj domen na drugi način osim pozivanjem na "ucenu"? Znači, na osnovu brandiranog imena firme ili tako nešto.
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ovako nešto još nisam čuo
![]() ![]() A što mu jednostavno ne proda domen za 350eur? Uzme iste pare a ne mora ni prstom da mrdne. Drugim rečima, ako je toj firmi stalo do tog domena - neka mu ponude pare za domen i nogu u debelo meso. Mislim da bi sve drugo oduzelo dosta vremena a možda čak i više para nego tih 350 eur.
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 20. 05. 2009. u 11:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() neko je registrovao .com jos pre tri godine.
registrujuj neki drugi domen slobodan ti je .net ponudi mu 20 evra ako hoce da proda hoce ako nece nista, uzmi .net ili stavi bor-travel ili nesto slicno ako je gazdi bas stalo da ima taj nek odresi kesu |
![]() |
![]() |
"Hvala" Markok za poruku: |
![]() |
#6 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() S time što na sajtu koji se vidi na .rs stoji Bortravel d.o.o. E ako je tvoj klijent baš taj Bortravel d.o.o., a ovaj se tako isto (lažno) predstavlja, onda to neće da može, tj. to jeste krivično delo. A i pošto je .rs u pitanju valjda je lakše isterati spor (putem arbitraže?) u odnosu na TLD? Nego vi lepo formalno pripretite tužbom za početak.
|
![]() |
![]() |
"Hvala" Gargoyle za poruku: |
![]() |
#7 |
A joint a day
Master
|
![]() Ma da, to je baš taj klijent. Lik je došao kod njega u kancelariju i rekao mu da je uradio sajt samo treba da ubaci podatke. Ovaj ga je izbacio i javio mi šta se desilo. Mada bih ja više voleo da ga je zamolio da sačeka dok ne stignem.
![]()
![]() |
#8 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Sigurno nema pravo da se predstavlja (Bortravel d.o.o.) i da prica kako sajt nije placen. Ta fora za domene je valjda istekla (prvih par mjeseci su valjda vlasnici imena uz dokaz o registraciji imali prednost nad ostalim).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() S obzirom na sadržaj sajta gde se predstavlja kao Bortravel doo, mislim da bi vrlo lako neki advokat mogao da vam napiše tužbu te da mu pošaljete preporučeno pismo pred utuženje.
U krajnjem slučaju, ni 350 EUR nije previše za domen, ali ja bih mu u kombinaciji sa pretnjom tužbom ponudio i 100 EUR za domen (štap i šargarepa) pa nek vidi šta će. Mislim da je to ponuda koju ne bi odbio. Kontaktirajte i bortravel.com, možda hoće da prodaju domen s obzirom da je parkiran domen, a možda čak ispadne i jeftinije od 350 EUR. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
A joint a day
Master
|
![]() Ček, zašto bi mu nudili 100€? Šta on može da uradi sa domenom koji se zove tako kako se zove osim da uradi prezentaciju dotične firme? A to ne sme da uradi. A rekao bih da i sa ovom rečenicom koja na sajtu stoji (sajt nije u funkciji, razlog: Nije placena izrada, odrzavanje, hosting i domen) ima dovoljno elemenata za tužbu.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|