Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Do sad nisam radio sa promenom okruženja za rešavanje lokalizacije. Međutim, sad bih da iskoristim sve prednosti strftime() funkcije i formatiranja vremena, ali zakucam jer nigde nisam našao listu kodova. Npr, eng_US radi savršeno kod mene u lokalu, ali na serveru zeza. Probam varijacije sa en_US i en_us. Ništa.
Kako da dođem do liste podržanih kodova? Na Winu i/ili Linuxu? Prednosti, mane i saveti u vezi sa ovim?
![]() |
#2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() en_US.UTF-8
hint: Kucaj k-du Kôd:
locale [edit]Ili jos bolje locale -a |grep en_US[/edit] Poslednja izmena od dinke : 11. 03. 2006. u 00:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() To je to. Hvala!
Može li se znati loji je kod za srpski (ćirilica i latinica)?
![]() |
#4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() sr_YU.UTF-8
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 09.12.2005
Hvala: 0
5 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() A kako sve to radi na Windowsu? Da li je uopšte moguće na WinXP-u dobiti ispis vremena putem strftime funkcije?
Pokušaji korišćenja setlocale su prilično bezuspešni. Kada ispišem samo setlocale(LC_ALL, '') onda mi izbaci: English_United States.1252 Ovo radi: setlocale(LC_ALL, 'French.France.1252'), tj. nakon ovoga strftime ispiše datum na francuskom. Pokušaj sa Serbian.Latin.1252 ne radi. Ono što me muči je da li je to uopšte moguće? Sve mi više deluje da mi je lakše da napišem brute-force fuinkciju koja će vraćati šta treba zavisno od rednog broja meseca. ![]()
![]() |
#6 | |
expert
Grand Master
|
![]() sa php.net/setlocale:
Citat:
samo da napomenem da sam setlocale koristio u jednom projektu koji je imao 10-tak jezika, nije bilo nikakwih problema (unix environment) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
novi član
Datum učlanjenja: 04.08.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
Kôd:
<?php /* Provera koji local settings je podržan na hosting serveru */ /* Snimiti u datoteku sa ekstencijom .php (npr: datum.php */ /* uplioadovati na serer i startovati (npr: http://www.mojdomen.com/datum.php */ /* rezltat upisati u admin joomle (Global configuration/Locale/Country locale */ $loc_sr = setlocale (LC_ALL, 'sr_YU.ISO8859-5', 'sr_YU.ISO8859-2', 'sr_YU@cyrillic.UTF-8', 'sr', 'sr_CS', 'sr_CS.UTF-8', 'sr_YU.UTF-8'); echo 'Preporucena lokalzacija na ovom serveru je' info () ; ?> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Šta se dešava kad ne možeš da se osloniš na određenu tehnologiju? Izmišljaš rupu u saksiji po x-ti put. Na lang fajlove bar uvek možeš da se osloniš.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|