Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Branko Djurkovic
|
![]() Imam jedan problemcic za koji nikako ne mogu da sklepam resenje koje u potpunosti radi ono sto ja hocu.
Problem je sledeci: imam sajt.com i u njemu folder /html u kome su datoteke sajta (document root je na / ) zelim da kada ukucam sajt.com dobijem sajt.com/html i sajt.com/nesto dobijem sajt.com/html/nesto, ali da mi to ne prikazuje u URL-u (dakle zelim da se i dalje vidi samo sajt.com i sajt.com/nesto) Za sada sam sredio da mi za sajt.com povuce sadrzaj iz /html ali mi na sve linkove dodaje /html/ i ne rade mi linkovi ako izostavim ono /html/ a hocu da se to /html/ uopste ne vidi, kao da i ne postoji. Pored toga, imam neke foldere u root-u kojima zelim da pristupam bez ikakve promene url-a, pa sam njih izlistao sa: Kôd:
RewriteRule ^forum/.*$ - [PT] RewriteRule ^download/.*$ - [PT] Dakle, zelim da mi sve (sem ovih foldera koje sam prethodno definisao) sto stize kao sajt.com/bilosta zapravo prosledjuje na sajt.com/html/bilosta ali da mi sve i dalje prikazuje samo kao sajt.com/bilosta Treca opciona stvar je ona fora sa trazenjem fajla na dve adrese pre izbacivanja greske 404. Tipa prvo da potrazi u ovom /html pa ako ne nadje, da pogleda u /arhiva pa ako nema ni tu da redirektuje na 404 error stranu. Ali ovo ne bi trebalo da je problem (nisam jos stigao dotle ![]() Any idea? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ovako nešto možda?!
Kôd:
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/(?!html).* RewriteRule ^(.*) /html/$1 [L,NE] |
![]() |
![]() |
"Hvala" mileusna za poruku: |
![]() |
#3 |
Branko Djurkovic
|
![]() Probao i nece
![]() Elem, bilo mi je ovako Kôd:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domen\.org$ RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/html/ RewriteRule (.*) /html/$1 Mozda je ovako lakse da objasnim poentu ovoga: Imam sajt koji s'vremena na vreme dobija potpuno novi sadrzaj (fizicki) i onda, da ne bih stalno selio fajlove i migrirao bazu, jednostavno razlicite verzije spakujem u razlicite foldere. sajt.com/v1 sajt.com/v2 sajt.com/v3 I onda hocu iz htaccess-a da samo po potrebi ukljucim jedan kao glavni, vezan za root domena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Citat:
Kôd:
RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/forum RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/download RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/html RewriteRule ^(.*)$ /html/$1 [L] |
||
![]() |
![]() |
"Hvala" nn.nn za poruku: |
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ne znam otkud ti ovo [PT] ti flagovi su potpuno nepotrebni za ovu primenu, a i T bi trebalo da se pise kao T=<mime/tip>, a ne samo T
ja bih to sve zajedno pisao ovako: Kôd:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/?html/ RewriteRule ^(.*)$ /html/$1 [L]
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() aaa, vidis na PT sam skroz zaboravio
![]()
![]() |
#7 |
Branko Djurkovic
|
![]() @nn.nn
Iz nekog cudnog razloga i dalje se potpuno isto ponasa... Nemoguce da je hosting u pitanju... probacu na nekom drugom serveru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Branko Djurkovic
|
![]() btw, naleteh na ovo ako nekome zatreba Rewrite Root Directory to Subdirectory
Elem, moj problem je uspesno resen, a krivac svemu bila je Joomla CMS: |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hitno potrebna pomoc, Rubi, root folder | martinluter | Sva početnička pitanja | 8 | 09. 12. 2010. 17:24 |
dbboon folder na goDaddy-ju | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 3 | 21. 05. 2010. 14:59 |
mail ide u spam folder google-a | robi-bobi | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 19 | 19. 10. 2007. 03:22 |
.htaccess - rewrite (permalink) | User | Regular expression i htaccess | 6 | 16. 01. 2007. 05:08 |
.htaccess - rewrite subdomena | kodi | Regular expression i htaccess | 2 | 14. 01. 2007. 14:32 |