e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
član
Certified
|
![]() Zamolili me da prekontrolisem jedan sajt i na prvoj strani AdSense for Search polje. Sajt postoji dosta dugo i niko nema pristup toj stranici. Sajt uredjuje vise osoba i zbog toga taj neki lik koji je postavio sve nikome od tih ljudi nije omogucio promenu prve strane. E sad isti nije pomenuo nikom da on zaradjuje fine pare (nagadjam) posto je sajt solidno posecen, a ljudi koji odrzavaju sajt i koji su vlasnici istog nemaju pojma o svemu tome. Naravno taj lik nece da odrzava sajt uopste ni da dojavi sifru Super Admina. Kako bi vi reagovali?
![]()
![]() |
#2 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kao vlasnik kafane kad utvrdi da konobar toči svoje piće
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Mislis naisao si na "Custom google search"...
Bez teoretisanja o zaveri odmah u startu, po default setovanju, mislim da custom search prikazuje google reklame - bez prihoda webmasteru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
član
Certified
|
![]() Nije mi jasno zbog cega me onda iz liste pretrage koju dobijem sa te stranice "Custom google search" salje na stranicu na kojoj pise
Citat:
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() adsense for search - na mycity.rs - sa 30.000 unique visits dnevno - donosi u proseku 0.20$ dnevno.
ajde da kazemo da je dizajn ocajan, i da search polje nije bas upadljivo - ali smatram da je sasvim vidljivo, stoji u desnom uglu headera. ajde da kazemo da bi bio duplo korisceniji da je dizajn bolji, itd. taj vlasnik bi, dakle, za 30 dana [sa posetom od 30.000 visits] imao zaradu 30 x 0.4 = 12$ mesecno, u vrh glave. znaci, jedino da sajt ima 3 miliona poseta dnevno pa da mu se isplati taj adsense for search ![]() btw, kod mene je taj search na svakoj strani, a iz tvoje poruke vidim da je taj search samo na indexu ![]() ne znam... mozda je taj search bas uocljiv na indexu [ne znam dok ne vidim], ali sam skeptik da na tom searchu moze da se zaradi vise od cene jedne pljeskavice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
član
Certified
|
![]() Ok, verovatno nije napravio nikakve pare, polje se nalazi na index strani samo, ali da li je to pravi vid poslovanja u slučaju da se ispostavi kao tačno? Jeste to mala stavka, ali godinama se skupi + broj sajtova gde se postavi, pa ta pljeska izadje na svinče
![]()
![]() |
#7 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() A možda oni njemu nisu platili koliko je dogovoreno pa zato neće da vam ustupi ftp podatke...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|