Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Душан Бошкић
Qualified
|
![]() Potrebna mi je pomoć pri nalaženju adekvatnog bežičnog rutera, koji mora da ima sledeće:
In brightest day, in blackest night ... Poslednja izmena od 35-68 : 16. 12. 2009. u 17:42. Razlog: Typo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Preporucujem ti da uzes neki Linksys uredjaj i da ga ubacis na dd-wrt firmware
Evo ti lista uredjaja koji podrzava dd-wrt http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices
"Hvala" nixa za poruku: |
![]() |
#3 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 16.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() MikroTik?
|
![]() |
![]() |
"Hvala" bOkIcA za poruku: |
![]() |
#4 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
![]() |
![]() Prodjoh sad na briznu po podesavanjima rutera (linksys wrt54gl sa dd-wrt) i ne vidim da postoji mogucnost navedena pod 4.
|
![]() |
![]() |
"Hvala" centaur za poruku: |
![]() |
#5 |
Душан Бошкић
Qualified
|
![]() Čuo sam za ovo, ali nikad nisam pokušavao, pa da probam na nekim jeftinijim, tako da ako ih nepovratno uništim, neće biti velika šteta
![]()
![]() |
#6 |
Душан Бошкић
Qualified
|
![]() @bOkIcA
Do sad nisam čuo za njih, hvala za info, vidim da imaju neke zanimljive opcije ... @centaur Da, samo sam kod par uređaja video tu opciju, jedan od njih je bio Siemensov ADSL bežični ruter.
![]() |
#7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Tu praktično gledaš hardware i šta ti sve daje cpu / memorija u ruteru.
Imaju cak i VoIP podrsku, tj koliko sam ja imao iskustva sa njima sve moze da ovo uradi. Sto se tice mikrotika to ti je drugo resenje, i imas ploce koje odlicno rade sa mikrotikom te mozes da napravis za oko 200 e fenomenalni AP koji je dosta stabilniji nego bilo koje resenje preko dd-wrt.
![]() |
#8 |
Душан Бошкић
Qualified
|
![]() Odlično, ako mi dd-wrt ne pomogne, MikroTik kombinacija RB411AR, RB411 case i 24V hi-power supply na prvi pogled će za $126 završiti osnovni posao za sad, ako zanemarim n i u standard.
Hvala Vam.
In brightest day, in blackest night ... Poslednja izmena od 35-68 : 16. 12. 2009. u 19:32. Razlog: Standard |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() stavka br 4 može na mtiku. Od ostalih proizvodjaca neces naci nista u nasim prodavnicama.
takodje vecina SOHO rutera će se opasno "preforsirati" ako uključiš filtere, firewall-e, port forward-e itd. Uglavnom imaju te opcije ali upitne upotrebljivosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Душан Бошкић
Qualified
|
![]() Prilično sam zadovoljan mogućnostima (ono što sam pročitao) koje MikroTik nudi, kao i time da ne moram da naručujem, jer razlika u ceni kod nas po komponenti računajući i PDV je više nego prihvatljiva. Licenca za RouterOS će malo da utiče na cenu - a na to nisam računao, ali s obzirom na ono što nude i podršku koju daju (bar po njihovim rečima) mislim da za ono što mi treba ovo je best buy.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
wireless pristup internetu | robi | Web aplikacije, web servisi i software | 7 | 16. 05. 2008. 23:24 |
Wireless problem | vendi | Sva početnička pitanja | 13 | 05. 01. 2008. 11:20 |
ExpressCard wireless | cvele | Komunikacije | 0 | 30. 10. 2006. 11:03 |
Wireless provajderi ostaju bez frekvencija!? | MorenoArdohain | Komunikacije | 14 | 21. 05. 2006. 01:18 |