Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Da li neko ima iskustva sa Analytics aplikacijom http://piwik.org/ ?
Ako da koliko vam se poklapaju podaci sa GA?
![]() |
#2 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne nesto znacajno, kako sam primetio do 10%, bez pravila da li Piwik da vise ili GA. Nekad npr. za isti dan za ukupne posete Piwik pokaze malo vise od GA, dok GA pokaze malo vise za jedinstvene posete.
![]() |
#3 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() ABC koristi piwik u osnovi svog sistema za merenje posecenosti i koliko vidim po podacima poprilicno su mala odstupanja od GA.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zepter Digital Media
Professional
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() znam da koristi... nego sta zakljuciti tacniji GA ili Piwik?
![]() |
#5 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 29.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
![]() |
![]() Nije tacan nijedan. Oba daju aproksimativno korektne vrednosti. A za sta ti treba toliko velika tacnost?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zepter Digital Media
Professional
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Citat:
+/- postaje kao pracenje gledanosti i slusanosti TV i radio stanica
![]() |
![]() |
#7 |
I think I'm a sofa...
Professional
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Priblizno daju slicne rezultate - tacnost takodje priblizno ista.
Ako ti treba tacnost - parsiraj logove sa servera - tacnije od toga ne postoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() Piwik ima jednu veliku prednost nad GA. Ne dajes "na tacni" sve podatke o tvojim posetiocima velikom bratu guglu. Koji ce te podatke kad tad upotrebiti protiv tebe:
http://www.johnon.com/696/googlestorm.html http://www.johnon.com/715/google-closure.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I think I'm a sofa...
Professional
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Ne dajes na tacni - ali ipak GA je postao standard za merenje posete - hteli mi to da priznamo ili ne. Svidjalo se to nama ili ne.
Niko te nece pitati koliko imas poseta - nego posalji mi pdf iz GA. Za druga trzista - verujem da je vidljivost na adplanneru bitna za "posao". |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() Kako ne dajes? Pa gugl koristi GA i za SERP, procitaj TOS (da ne navodim recimo najveci sajt za nekretnine u Australiji, koga je gugl "ubio" kad je video koliko je tu love, tako sto je uradio svoj sajt za nekretnine za Australiju...).
Sve ovo radi i Pikwik, s tim sto nema pristup tim podacima neko ko bi to mogao zloupotrebiti kao sto radi gugl. A sto se tice "razbacivanjem" podataka o poseti i ostalom vezano za jedan sajt (bilo pri prodaji sajta bilo za "reklamiranje", preporucujem: http://www.seobook.com/how-to-give-c...ta-for-nothing Inace generalna poruka tvog posta je: "Kud svi Turci tud i Mujo" Nemam nista protiv toga, to je stvar izbora. Ja ipak zivim u Srbiji i prilicno sam paranoican u vezi privatnosti. Na primer, recimo da su oni momci iz Kragujevca bili malo vise paranoicni i registrovali domen sa zastitom podataka ne bi sada sedeli u zatvoru na pravdi boga (jer im nasi borci protiv "visoko tehnickog kriminala" ne bi usli u trag. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|