e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Savetnik za klijente Raiffeisen banke nam je ukazao da možda postoje zakonske/knjigovodstvene prepreke za plaćanje roba i usluga putem interneta, od strane DOO-a korišćenjem Master/Visa/idr. kartice?
Karticu bismo prvenstveno koristili za kupovinu domena, servera, softvera i knjiga. Kakva su Vaša iskustva?
![]() |
#2 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Možda zato što za domenu nećete dobiti račun sa potpisom/pečatom, a za knjigu (opipljivo) ćete vjerovatno dobiti... ili ne važi račun ako je kompjuterski generisan.
Ja sam iz Bosne, ovdje je sve moguće. Lično primam uplate preko Visa/Master ali za ono što ja uplatim (domene itd) niko me ne pita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() U BL sve funkcioniše OK.
Platim domene firminom karticom, isprintam račune na stranici registra, jedan pošaljem knjigovođi a drugu kopiju odložim u arhivu. ... Isto se odnosi i na plaćanje putarine kroz region, goriva, hotela, SMS kredita,... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 16.05.2006
Hvala: 72
1.111 "Hvala" u 26 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Računi bez pečata i potpisa su pravno važeći, jedino je negde problem dobiti račun sa svim potrebnim podacima koje zahtevaju domaći propisi...
|
![]() |
![]() |
"Hvala" Davor Vlajkovic za poruku: |
![]() |
#5 |
Python Ambassador
Master
|
![]() A potrebni podaci su?
![]() |
#6 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
![]()
![]() |
#7 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Ajde sad ti od Rackspace-a traži šifru delatnosti...
![]() |
#8 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mislim da se ovo što je 3banchi napisao odnosi generalno na izdavanje faktura bez pečata i potpisa, u slučaju kada ti izdaješ fakturu, nevezano za pitanje sa karticama. A šifra delatnosti čak i nije potrebna.
![]() Na to kako će RackSpace da izdaje fakturu ti ne možeš da utičeš, niti mogu ovi iz poreske jer RackSpace spada u zakonodavstvo neke druge zemlje, jel te. Ali faktura treba da glasi na firmu, po mogućstvu da je naveden i tvoj PIB. Poslednja izmena od mileusna : 25. 08. 2010. u 19:53. |
![]() |
![]() |
2 članova zahvaljuje mileusna za poruku: |
![]() |
#9 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tacno...ja sam naveo i vise jel od viska glava ne boli (u pravilu)
![]()
![]() |
#10 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() @ Banchi:
Potrebni podaci koji nedostaju: Datum valute fakture, datum i mesto izvrsenja usluga (ako su usluge u pitanju), mesto izdavanja fakture. @pokretac teme: Ako dobijas fakturu iz inostranstva, samo odstampaj racun koji ti oni generisu online i prilozi uz izvod sa kreditne kartice koja se vodi na DOO. Koliko ce ti tih faktura prihvatiti pri kontroli kao legitimne troskove je u domenu bacanja graski i prizivanja kise, kao uostalom i mnogo drugih stvari. Bitno je da imas puno ime firme i adresu na fakturi, kao i PIB ili maticni broj. Izbegavaj narucivanje knjiga i robe jer ce da imas neverovatne troskove uvoza (iste kao i da si narucio sleper tehnike) Good luck ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Plaćanje na Sedo.com? | pcigre | Domain Name Service (DNS) | 5 | 28. 05. 2008. 16:07 |
Kako setovati stranu za plaćanje preko Interneta karticom? | Sasa | Marketing i SEO | 8 | 03. 09. 2007. 09:25 |
O oglašavanju putem Interneta u Politici | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 10 | 04. 10. 2005. 11:51 |