|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Da li je moguce i na koji nacin iskopirati folder sa jednog sajta na drugi bez download i uploada?
Konvertujem i radim transfer foruma sa attachmentima od 2.5GB a to ce da poootraje. P.S. treba da iskopiram fajlove u binary modu (phpBB) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Moze pomocu USB sticka ili DVD-a. Stavis u jedan server, iskopiras na USB, izvadis pa stavis u drugi i iskopiras sa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Može i floppy-jem
Šalu na stranu.... rsync ili scp je jedna od opcija |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ako imas shell pristup na bar jednom serveru, onda mozes da koristis ftp iz komandne linije na tom serveru da prekopiras fajlove direktno... a neki serveri dozvoljavaju i direktno server2server kopiranje (a ti si zakacen od kuce ftp-om), ali to je jako retko, i moraju oba servera da imaju podrsku za to...
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
![]() |
#5 |
old school
Expert
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() u pitanju je jedan vps server na kome su oba sajta
imam whm, cpanel i ppp mislim da je i shell pristup omogucen |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() cek, pa onda imas root-a?
ulogujes se kao root pomocu putty-ja, i u konzoli kucas da pomeris fajlove kucaj: mv putanja1 putanja2 fajlovi koje si pomerio i dalje pripadaju korisniku koji je vlasnik onog prvog sajta, pa moras da promenis vlasnika, da bi radili na novom sajtu: chown -R user2 putanja2 gde je: putanja1 - putanja do fajlova, verovatno nesto tipa /home/neki_user/www/forum putanja2 - gde zelis da stavis fajlove, npr. /home/neki_drugi_user/www/ user2 - user koji treba da bude vlasnik fajlova u tom novom folderu (onaj user preko koga se logujes za taj novi sajt kad pristupas ftp-om). ako su ti svi sajtovi pod istim userom onda se samo ulogujes kao taj user i uradis mv
![]() |
#7 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Off Topic: Uuups, ako si pročitao poruku koju sam izbrisao, ne videh da se radi o jednom serveru. Ono što sam ja pisao bilo je za prebacivanje sa servera na server. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Qualified
|
![]() ^ da bi kopirao koristi cp, a ne mv (copy instead of move).
Naravno, ovo ti nece kopirati bazu, ukoliko sam razumeo, tebi je problem veliki broj priloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
old school
Expert
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Hvala, ali nece.. ommiting prvi folder
Mileusna daj mi to upustvo sa servera na server |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
![]() ![]() |
![]() Preko SSH-a zapakuje , kopiras, otpakujes..done...
Bazu..backupujes na server i onda restore u drugu bazu... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prebacivanje sajta na drugi hosting | trazimcuruzabrak | PHP | 8 | 13. 10. 2010. 13:41 |
SMF forum sa jednog na drugi domen | metaphysic | Sva početnička pitanja | 1 | 05. 10. 2010. 19:28 |
nofollow atribut u okviru jednog sajta | pitchweis | Marketing i SEO | 23 | 27. 10. 2008. 21:04 |
Simple prelazak za jednog na drugi domen (htaccess) | cvele | Code snippets | 1 | 15. 10. 2008. 05:21 |
Statistike jednog developer sajta | Ilija Studen | Web aplikacije, web servisi i software | 8 | 17. 08. 2005. 00:44 |