(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Web designer
Professional
|
![]() Pozdrav,
Naisao sam na mali problem, pa me zanima da li je neko slucajno imao iskustva ili je video negde example za replace div-a. Sta je tacno problem, imam odredjeni div u kome sadrzaj mogu da promenim sa: Kôd:
$("#naziv").html("neka nova vrednost"); Googlao sam, medjutim izgleda da ne razmisljam u pravom smeru za ono sto meni treba, wrong keywords :\ Bilo kakva ideja/savet/link su dobrodosli, tnx ppl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dusko Petrovic
Professional
|
![]()
![]() |
#3 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
![]() |
![]() I meni se čini da razmišljaš u pogrešnom smeru.
Ako već imaš div koji želiš da promeniš sa divom sa istim karakteristikama (samo drugi sadržaj), zašto uopšte i menjaš div? Zameni sadržaj. Ili ako to nije moguće ukloni spoljni div sa tog sadržaja i ostaje ti samo sadržaj. Ako imaš: Kôd:
<div class="stari div"> <p>stari sadrzaj</p> </div> Kôd:
<div class="novi-div"> <p>novi sadrzaj</p> </div> Kôd:
var novisadrzaj = $(".novi-div").contents() $(".stari-div").html(novisadrzaj); |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() mozda hoce da se resi eventa koji su bindovani?
kao sto Dule rece replaceWith() radi posao..
![]() |
#5 |
Web designer
Professional
|
![]() Sorry, juce mi je bio rodjendan pa nisam prilazio compu.
Hvala vam puno probao sam oba resenja i oni funkcionisu ali samo jednom (prvi put), svaki sledeci put cim uradi replace diva on nestane, logicno :\ U sustini imam paletu od 20 boja, preko kojih menjam prikaz sadrzaja (svaki div ima u sebi slike i div preko koga idu funkcije za zoom, video prikaz itd itd), prakticno mi treba switch a ne replace, da uvek moze da se vrati na neku od prethodnih paleta. Ovako cim prebacim boju to je to :\ Sa ovim kodom uspem da zamenim sve da radi kako treba, ali samo jednom: Kôd:
$('a[rel*=bela-boja]').click(function(){ $('#Prikaz').html($('#BelaFotka')); }); Znam da ovo sve mozda zvuci bzvz, ali sta cu kad nemam programersku logiku, kapiram da je ovo nekome verovatno smesno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Web designer
Professional
|
![]() Odustao sam od mozganja oko ove "sitnice" i samostalnog pisanja funkcije, nasao sam obican content slider i implementirao ostatak galerije sa kontrolama :\ hvala na linkovima u svakom slucaju, zatrebace.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
find/replace s u š... kockice | pcigre | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 10 | 02. 04. 2008. 00:35 |
Audio Switch Box | cvele | Opušteno | 0 | 30. 01. 2008. 13:21 |
inteligentan replace cudnih slova | ivanhoe | PHP | 6 | 18. 01. 2008. 15:47 |
search and replace in files | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 9 | 26. 10. 2007. 14:11 |
mysql find and replace | pcigre | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 4 | 15. 04. 2007. 03:42 |