|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
02. 11. 2008. | #1 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 18.11.2006
Hvala: 0
16 "Hvala" u 10 poruka
|
Upoređivanja stanja u Srbiji i Hrvatskoj
Citat:
A što se tiče iskustva, ono svakome može samo dobro doći. U svim tranzicijskim zemljama nedostaje prakse suvremenog biznisa, a najbolja edukacija je iz prakse. Nedavno sam bio na FOWA-i u Londonu, pa su i tamo najbolja predavanja bila ona gdje su ljudi pričali o vlastitim iskustvima. Poslednja izmena od bluesman : 04. 11. 2008. u 15:41. Razlog: Samo malo promenjen prvi post jer je premešten iz druge teme |
|
02. 11. 2008. | #2 | |
Siva eminencija
Grand Master
|
Citat:
(no pun intended) Poslednja izmena od McKracken : 02. 11. 2008. u 02:34. |
|
2 članova zahvaljuje McKracken za poruku: |
02. 11. 2008. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ Htedoh i ja da kažem nešto slično, ali nisam hteo da započinjem raspravu, iskoristiće "nacionalnu osnovu" kao argument pa sam uključio maximum samokontrole
Ok, on je lupio, vi mu rekli da je lupio, i to je to, probajte da na idemo dalje osim ako ne želi (u nekoj novoj temi) da obrazloži kako mi to ličimo na Hrvatsku iz 1998 godine.
02. 11. 2008. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
02. 11. 2008. | #5 | |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Off Topic: А колективно смо сви — смислили времеплов. ф
03. 11. 2008. | #6 |
profesionalac
Qualified
16 "Hvala" u 10 poruka
|
Ako je netko pomislio da svojim komentarom želim poslati neke političke ili neznamkakve poruke, jako se prevario, i nije mi jasno zašto tolika uvrijeđenost. Mislio sam isključivo na stanje Interneta, Weba i s njima povezanim biznisima, a i ta fraza "desetak godina" nije bila neka precizna određenost već više odokativna procjena.
Nemam neke konkretne pokazatelje, no zaključak izvlačim uglavnom iz postova na ovom forumu i drugih aktivnosti koje dolaze do mene, ali rekao bih da je dosta probleme s kojima se vi sada susrećete u Hrvatskoj bilo aktualno prije najmanje nekoliko godina: proširenost Internet korisnika, cijena broadbanda, dostupnost rješenja kao što su online payment, Internet bankarstvo i slično, svijest u tvrtkama o koristima Web stranica itd. Mi smo u to vrijeme organizirali Dane Interneta na kojima su se komentirale slične teme kao danas na BizBuzzu. Naravno, razlika ima, što je prirodno -- tehnologija je uznapredovala i vi ste u solidnoj mjeri u korak s njom, kao što smo i mi bili onda -- a naravno da uvijek ima pojedinaca koji su znatno ispred svoje sredine. Ali nekakav opći dojam je tu negdje. Off Topic: A što se tiče komentara da Hrvatska u zadnje vrijeme liči na Srbiju prije 10-15 godina, to je sasvim lako moguće. Svi mi na ovim prostorima dijelimo istu povijest i sudbinu, iako ne uvijek u isto vrijeme i na isti način -- tako je i Srbija '99. pomalo ličila na Hrvatsku '91... Poslednja izmena od Berislav Lopac : 03. 11. 2008. u 08:36. |
03. 11. 2008. | #7 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
da, ali... "pre deset godina" je 1998
tada nije bio ni broadband, tako da... ne mozes porediti, a ni odokoativna procena nije ni blizu... da si rekao "pre 3-4 god" pa i ajde... ali 10... mnogo kume |
03. 11. 2008. | #8 | |
profesionalac
Qualified
16 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Mi smo s broadbandom počeli baš tako nekako, 99 -- sjećam se da je kolega, koji ga je imao među prvima, 24 sata dnevno skidao s Napstera... |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Naplata u hrvatskoj, bih | NYCWalker | e-Business | 5 | 10. 01. 2009. 10:12 |
Upoređivanje 2 baze podataka | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 4 | 31. 01. 2008. 15:56 |
Istraživanja u oblasti upotrebe interneta i ponašanja na internetu | Mr.Paja | Marketing i SEO | 9 | 30. 09. 2006. 01:05 |