|
14. 02. 2008. | #1 |
...
Qualified
|
Oslobadjanje od vojske
E ovako ljudi,posto mi je danas stigla neka opena da u roku od 3 dana moram da se javim vojnom odseku posto se predhodna 2 puta nisam odazvao, i da ce protiv mene pokrenuti postupak ako se ne odazovem,pokusao sam da pronadjem neke informacije kakva je procedura osloboditi se od vojske i da li uopste postoje neki nacini i koji su?
Pa ako neko zna neki sajt ili je vec probao nesto slicno,mozda je voljan da to podeli ovde. Jedini nacin za koji sam cuo je da ako su ti svi u porodici nezaposleni a ti jedini radis da postoji neka varijanta... Samo kad bi jos znao gde mogu da se informisem o tome? P.S. Pre 2-3 godine sam dobio da mogu civilno da sluzim,ali me ni to ne interesuje |
14. 02. 2008. | #2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
E pa sad i ti...
|
14. 02. 2008. | #3 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Pa da postoji neka regularna varijanta, neznam ko bi išao u vojsku (osim ko baš hoće). Neregularne varijante nisam razmatrao.
|
14. 02. 2008. | #4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
uvek mozes da ides na psihijatrisku evaulaciju ... samo im kazi koliko provodis vremena kraj racunara i shvatice ljudi
14. 02. 2008. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Kratko i jasno, od vojske ne mozes pobeci.
Jedini nacin je da nadjes nekog doktora koji ce ti napisati da si sizofrenicar, da imas visok nivo secera u krvi ili neki slican nedostatak. Sa druge strane, sansa da nadjes takvog doktora je manja od 1%. |
14. 02. 2008. | #6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ali onda imaš da u ovoj zemlji je sve moguće samo trebaš da znaš prave ljude
@Ilija , LOL !
14. 02. 2008. | #7 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Ja sam čuo da postoji varijanta gde te u vojsci tretiraju kao grofa ako ti je tečin ujak nezaposlen, nema dece i ima više od 3 jutra zemlje. Mora biti građanim Republike Srbije btw. U tom sličaju vojni rok traje 3 nedelje, svaki dan šalju oficirke zaposlene pri vojsci da ti kuvaju ručak, podbacuju papuče i masiraju te.
Najtačnije informacije ovog tipa će ti dati u vojnom odseku.
14. 02. 2008. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Izvadi jedan bubreg, taman mozes i da zaradis a i da se oslobodis vojske. You wuss
Malo mi fali da pocnem: "during the war... "
14. 02. 2008. | #9 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.06.2007
Hvala: 27
42 "Hvala" u 23 poruka
|
Pa postoje neki nacini...
Znam da ukoliko si pripravnik na poslu, da hoce da oslobode, dok ti traje taj pripravnicki staz. Dalje, ukoliko si na studijama, pa ako ne daj Boze, imas neku tezu bolest ili neku za koju oni smatraju da je takva, da ti onemogucava sluzenje vojnog roka. A sto se tice toga, da ti jedini radis u porodici, mozda postoji mogucnost da te oslobode za neko vreme. Cuo sam (ali nisam siguran 100%) da oslobadjaju, ukoliko ti se padne u komisiji neki 'normalan' covek. Konkretno, moj drug je radio jedini u porodici (majka, otac penzioneri, a brat na fakultetu). Stigao mu poziv, otisao, zamolio i odlozili mu na jednu godinu. Ali mislim da je naleteo na nekog bas 'dobrocudnog ' tipa Poslednja izmena od _korso_ : 14. 02. 2008. u 16:07. |
14. 02. 2008. | #10 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Načina za odlaganje vojske ima mnogo, ali za oslobađanje i ne baš, barem onih legalnih...
Ili da boluješ od teške bolesti ili da si sportista i osvojio medalju na olimpijadi pa se nekako zažmuri na vojsku... Ne znam kako se to reguliše zakonski, ali mislim da je retko koji sportista služio vojsku... P.S. Mislim da je sa civilnom vojskom koja traje svega 9 meseci, glupo upuštati se u bilo kakve nelegalne varijante... Poslednja izmena od mileusna : 14. 02. 2008. u 16:24. |
|
|