Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
10. 10. 2007. | #1 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Apache log parser
Primetio sam da mi neko skenira jedan od sajtova Acunetix Web Vulnerability Scanner-om kad sam primetio da mi stižu neki jako čudni mejlovi preko kontakt forme (nema captcha ). Čim sam video te mejlove video sam u access logu IP adresu i banovao ceo IP opseg. Međutim, kad sam preko network-tools.com trace-ovao tu IP video sam "proxy1.anon-online.org" što mi govori da napadač koristi proksi i da ga može svakog časa promeniti; pa me interesuje da li znate neki dobar program koji će da mi isparsira ovaj log i da u njemu mogu da filtriram razne zahteve, jer izgleda da ću morati da se branim od ovakvih šabana a kopanje po raw access logu smara
|
10. 10. 2007. | #2 |
majstor
Wrote a book
|
Uhm, ja koristim grep | cut | sort | uniq ... ali za vece analize vjerovatno nije adekvatno.
|
10. 10. 2007. | #3 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Pogledaj Web Log Storming
http://www.datalandsoftware.com/weblog/ To je inace domaci softver, covek se s vremena na vreme pojavi i na ovom forumu. Inace i meni je u zadnjih 3-4 dana poceo da dolazi spam preko kontakt forme. Za sad ga ignorisem posto je tek jedan mail dnevno. |
10. 10. 2007. | #4 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Ma meni je stiglo 150 mejlova za dva minuta i nije običan spam, odmah sam provalio da je Acunetix skeniranje
|
11. 10. 2007. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
uzmi neki log watcher koji ume da automatski doda zabranu u iptables po kriterijumu koji mu zadas... ima dosta takvih skripti, ja sam se igrao sa par, ali sad da me ubijes ne mogu da se setim imena...
i da, obavezno procitaj dobro uputstvo, da ne blokiras lsucajno samog sebe sa servera (veoma je lako, ja uspeo... )
11. 10. 2007. | #6 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Hvala na savetima. Pogledaću
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
xml parser i html tagovi | zoro | PHP | 3 | 27. 06. 2009. 19:02 |
jednostavan parser/interpreter za javascript? | ivanhoe | Programiranje | 4 | 17. 05. 2008. 10:28 |
XML Parser - parsiranje više fajlova i destruktor | duki | PHP | 4 | 01. 04. 2008. 19:43 |
rss parser | Blood | PHP | 2 | 01. 09. 2006. 12:09 |