Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
27. 07. 2007. | #1 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Problem relativnih putanja
Imam jedan mali problemčić sa relativnim putanjama. Kapiram da je lako da se reši (svi su uspeli to da reše ) ali ja ne nađoh rešenje. I nemojte da se smejete ako je lako :P
Ako npr. imam ovakav .htaccess fajl: Kôd:
RewriteEngine on RewriteRule ^category/(.*)$ category.php?id=$1 Kako da mu kažem da ipak treba da traži to u sajt.com/style.css |
27. 07. 2007. | #2 |
Genghis Khan
Datum učlanjenja: 22.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
U <head> tagu dodaj <base href="sajt.com" />
Za ASPNET radi, trebalo bi i za PHP . Thanks to IgorHW aka Bone Collector .
27. 07. 2007. | #3 |
Designer guy
Wrote a book
|
Kôd:
<style type="text/css" media="screen,projection">@import "/css/style.css";</style> |
27. 07. 2007. | #4 |
Designer guy
Wrote a book
|
Batali base, samo pocni putanju sa slashom i on krece od roota.
|
27. 07. 2007. | #5 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
|
Koristi apsolutne putanje i do slika i do CSS-a i neće biti problema.
|
27. 07. 2007. | #6 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Eh, pa znam i ja tako, kad koristim apsolutne putanje :P
Mislio sam da ima neko rešenje da ne moram da menjam putanje do fajlova (na postojećem sajtu, na budućim sajtovima ću paziti kako dovlačim slike/stilove/whatever). Ovo sa base href mi se sviđa kako zvuči, videću da li valja. Hvala svima na odgovorima. |
27. 07. 2007. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
stvar je extra prosta, sve slike koje su ubacene direktno u HTML se gledaju u odnosu na tu html stranu. Sve slike koje su ubacene preko CSS-a se gledaju u odnosu na taj stylesheet fajl u kome su zadate. Znaci ako imas stylesheet /style/default.css i u njemu: background-image: url(foo/bar.jpg); to u stvari znaci da ucitavas sliku koja se nalazi u /style/foo/ dir-u
Znaci imas opciju ili apsolutnih putanja kao sto vec rekose ljudi ili relativnih putanja uz upotrebu ../ oznake za parent folder (tipa u onom primeru od malopre url(../foo/bar.jpg) bi dalo sliku koja se nalazi u /foo folderu)
27. 07. 2007. | #8 |
Bez naziva
Certified
Datum učlanjenja: 22.12.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Problem sa ../ je sto za svaku stranicu zasebno morate da razmisljate koliko ../ da stavite, drugi problem moze da bude ako se jedna stranica koristi u vise virtuelnih putanja, npr:
RewriteRule ^category/users_favorite/(.*)$ category.php?id=$1&fav=true RewriteRule ^category/(.*)$ category.php?id=$1 u ovom gore slucaju ce upotreba ../ da pravi probleme jer nema nacina da odredite kad treba koliko ../ da se ubaci pre putanje. Ja savetujem base tag. Ovo sto je Bojan napisao: "Batali base, samo pocni putanju sa slashom i on krece od roota." nisam isprobao ali ne vidim kako to moze da radi, koliko znam slash na pocetku ne oznacava root. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 03:28 |