Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
27. 04. 2006. | #1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Lansiran sajt Humanost.org
Izuzetno mi je zadovoljstvo da saopstim da sam konacno realizovao ideju koju sam zeleo da realizujem jos pre. Uvek je bilo u pitanju nedostatak vremena. Daleko od toga da sada imam vremena kada radim od 9-5 ali sam ipak konacno ispunio svoju zamisao. Lansirao sam sajt Humanost.org na adresi http://www.humanost.org
Iako nije rec o Web 2.0 projektu, sajt je trenutno da kazem u nezvanicnoj Beta fazi, tek pocinjemo sa projektom, ali nisam vise hteo da cekam sa lansiranjem. Bolje krenuti a posle usavrsavati nego cekati. To je nesto kao Getting Real . Premijerna objava je napravljena bas na DevProTalk-u. Planiram da se koliko god mi slobodno vreme za moje neprofitne aktivnosti dozvoljava posvetim ovom projektu. Planiram da ulozim i neke svoje resurse pa sam stoga registrovao domen na svim popularnim gtld ekstenzijama. Volio bih da cujem vase cenjene komentare, ne toliko za sam dizajn koliko za svrhu ovog sajta. Da li mislite da je jedan ovako specijalizovan nedostajao nasem Internetu?
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe Poslednja izmena od Dejan Bizinger : 27. 04. 2006. u 00:41. |
27. 04. 2006. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Svakako za svaku pohvalu , dizajn kao dizajn ne postoji ono je neka od world press tema ...pa vidi kad nahvatas nekog ko ima vremena da ti sredi malo dizajn i napravi malo u nekom "humanijem" stilu
ovako nesto definitivno treba nasem internetu ... e sad jos da das mogucnost da neko nekako donira po "kampanji" .....
27. 04. 2006. | #3 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
Treba uvek imati jednu akciju pomoci, kako se ne bi rasplinjavala sredstva koja uplacuju posetioci sajta. Dizajn - odmah. Ovako ne ostavlja utisak o nekom humanitarnom sajtu.
27. 04. 2006. | #4 |
Igor Marinović
Expert
|
Lepa ideja!
Par puta sam video apel za pomoc, sa brojem ziro racuna na koji treba ici uplata. Gde? na lokalnim televizijama, gde je apel trajao prekratko da uopste procitas, a kamoli prepises taj broj, ili usput, na papiru, zakacenom na drvetu. Mislim da je to prekomplikovano. Verujem da ljudi zele da pomognu, ali uplata mora biti jednostavnija. SMS je OK, ja obicno posaljem SMS kada vidim apel za pomoc. Jedino mislim da telekom uzima proviziju za to. Slazem se za dizajn. |
27. 04. 2006. | #5 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Drago mi je sto vec vidim zanimljive komentare. Slazem se za dizajn, to ce vremenom da se promeni. Da sam cekao i na dizajn, jos bi se ovo oduzilo. Inace, svi mogu da se ukljuce pa posto ovde ima i sjajnih dizajnera ako neko ima vremena za doprinos po pitanju dizajna dobrodosao je, kao i svi drugi. Ovo je iskljucivo neprofitna aktivnost, aktivnost koja se radi posle posla od 9-5 koliko vreme dozvoljava. Na Zapadu ovako nesto je sasvim normalno dok se kod nas ljudi retko odlucuju da rade nesto besplatno pa makar to bile i filantropske aktivnosti.
Verujte da sam ovakav sajt jos hteo da napravim jos pre situacije u Jasa Tomicu, a nikako da se krene sa tim. Ja sam po prirodi pragmatik pa mi je bolje da nesto krene sto nije state of the art a da ima svrhu nego da cekam da sve bude cakum pakum. Slazem se sa doniranjem sredstava, ali sam u pocetku zamislio da Humanost.org bude iskljucivo servis. Znaci, da se objavljuju informacije o apelima za pomoc pa ljudi direktno njima da uplacuju pomoc. Ovo najvise iz razloga da mi neko ne bi prokomentarisao kako ce "tu neko da uzme pare". Meni je bitno da se ljudima pomogne, a da li ce novac uplacivati na nas racun ili na njihov to mi je manje bitno. Videcu kasnije sa Telekomom ili nekom drugom firmom za neku saradnju po pitanju SMS uplata. Mozda bi i u Bluesman mogao tu da se ukljuci s obzirom da ima SMS uplate .
27. 04. 2006. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Možemo odmah da realizujemo SMS, to je najmanji problem. Iskreno, ja sam ukinuo kod mene 063 jer je Mobtel drao sa svojom provizijom (60-65%) ali na telekomu je stvar mnogo drugačija i siguran sam da možeš da dobiješ 85% od SMS-a. Evo moj doprinos projektu može da bude SMS funkcionalnost, samo definiši tarifu ja se odričem 5%.
17. 02. 2008. | #7 |
novi član
Datum učlanjenja: 17.02.2008
Hvala: 0
310 "Hvala" u 3 poruka
|
Pomalo zaboravljen
Evo i ja, pomalo zakasnelo, da čestitam na sjajnoj humanoj ideji da se pokrene ovakav projekat kod nas.
Međutim, moram da iskritikujem gospodina Bizingera. Naime, mislim da je neprihvatljivo i krajnje neprofesionalo dozvoliti da projekat kakav je humanost.org doživi da mu istekne zakup domena. U iščekivanju brze, ponovne aktivacije sajta koji je ne tako davno osvojio nagradu za doprinos društvu na Web Fest-u. |
17. 02. 2008. | #8 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Mogao si mu to dobronamjerno poslati na email/pp, ovako zvuči kao zlurado mudroseranje...
18. 02. 2008. | #9 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Bukvalno je danas istekao:
twinkie$ whois humanost.org Sve u svemu, jos uvek moze bez problema da obnovi registraciju domena. |
18. 02. 2008. | #10 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
S tim što ga je godaddy momentalno parkirao pošto je i DNS kod njih.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
.rs sajt sa PR 10 | Markok | Linkovi | 41 | 02. 01. 2012. 19:06 |
Problem sa utf-8 encodingom na humanost.org | Peca | Web aplikacije, web servisi i software | 14 | 17. 02. 2010. 17:10 |
Sajt Ministarstva Informatike IMA SAJT! | Pedja | e-Business | 33 | 28. 08. 2007. 12:37 |
Lansiran Tehnopolis na B92.net! | Dejan Bizinger | Web site, dizajn i multimedia | 90 | 19. 02. 2007. 17:52 |
Opera cudan bag -> quirksmode sajt prebacuje strict mode sajt u quirks u drugom tabu | bojan_bozovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 12. 02. 2006. 13:42 |