SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
17. 07. 2012. | #1 |
član
Na probnom radu
|
MySQL - cudan problem
Zdravo!
Posto do sada nisam uspeo sam da nadjem resenje, mozda je neko imao slican problem, pa moze da mi pomogne. Naime, pre odredjenog vremena, bez ikakvih promena na sajtu/bazi, prilikom pokretanja jedne od vec postojecih php skripti koja se konektuje na bazu, javila se sledeca greska: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'neki_user'@'localhost' (using password: YES) in /home/neki_user/public_html/neki_folder/skripta.php on line 17 Access denied for user 'neki_user'@'localhost' (using password: YES) Kada resetujem lozinku(dakle, stavim istu lozinku ponovo), skripta proradi, tj. konekcija na bazu. I tako, to radi neko vreme(20min pa do 2-3 dana, nema nekog odredjenog perioda), i opet se javi greska. Sta bi moglo da bude u pitanju? Je l' imao neko slican problem mozda? I PHP i MySQL su azurne verzije, a radim na Linuxu.
17. 07. 2012. | #2 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Postoji mogućnost da je zbog prevelikog broja konekcija ka bazi...
|
17. 07. 2012. | #3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
@mangia
drugu gresku bi izbacio da je zbog prevelikog broja konekcija... |
18. 07. 2012. | #4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Ima ona fora da su u novijim verzijama MySQL-a (doduše, to je sada već odavno uvedeno) passwordi kriptovani na drugi način, pa nove verzije odbijaju konekcije ako je user i dalje upisan sa starim načinom kriptovanja passworda. To se obično dešava kad upgrejduješ verziju MySQL-a sa neke baš stare verzije na noviji, jer to odavno koriste.
Ali da je to u pitanju, ne bi ti se taj problem ponavljao iznova. |
18. 07. 2012. | #5 | |
član
Na probnom radu
|
Citat:
Ne znam sta je u pitanju i dalje. Ukljucio sam general query log, pa sad cekam da se greska javi, pa da vidim da li neki query mozda pravi problem.
18. 07. 2012. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mozda i nije do baze, nego ima neka firewall zastita koja se upali? Jel baza koristi TCP ili unix socket? Mozda ostane sistem bez file descriptora ili tako nesto?
23. 07. 2012. | #7 |
član
Na probnom radu
|
Proverio sam, nije do firewalla. A da, mogu da pristupam iz phpMyAdmina. Ukljucio sam general query log, pa cekam da pukne skripta, mozda log uhvati nesto.
Hvala svima na pomoci.
19. 07. 2012. | #8 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Da li tada možeš da pristupiš iz phpMyAdmin ?
Ima neki fazon na linuxu da kad staviš host staviš localhost, onda pristupa preko socketa, a kad navedeš 127.0.0.1, onda koristi TCP/IP. Jednom sam razbijao glavu oko sličnog problema. |
|
|