Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
16. 09. 2009. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.07.2008
Hvala: 9
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Skola za web dizajn?
Da li neko moze da mi kaze gde u Bg-u ima neka dobra skola za web dizajn? Ako tako nesto postoji...
|
16. 09. 2009. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
web dizajn??
sta ti zelis da radis - da budes dizajner, ili da budes web koder (HTML/CSS/JS) ? |
16. 09. 2009. | #3 |
Knowledge base
Wrote a book
|
@dootzky: Covek je lepo rekao sta zeli da radi, web dizajn. To podrazumeva kako dizajn tako i kodiranje jer jedno bez drugog ne ide.
|
16. 09. 2009. | #4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Što bi rekli ljudi, kada ih pitaš da li hoće kafu ili nešto žestoko - Nemoj ta dva da mi razdvajaš, molim te
Dizajner koji ne zna html/css, i koder koji nema smisla za formu, oblik i boje - nije ništa od ta dva.
16. 09. 2009. | #5 |
expert
Grand Master
|
iako to pije vodu ...
uopste nisam saglasan iako je to cest slucaj, po meni se bezveze mesaju babe i zabe dizajner je neko ko misli u bojama i oblicima on treba da razume princip rada weba, sta moze, sta ne, da je u kontaktu sa mnom, ali od njega ocekujem .psd i nista vise meni treba neko ko ce da nacrta, smisli, izDIZAJNira nesta posle toga ide tzv rezanje koje po meni nije njegov posao ako on moze i to - lepo, ne smeta |
16. 09. 2009. | #6 | |
Knowledge base
Wrote a book
|
Citat:
Elem, dizajner treba da se bavi bojama i oblicima. Web dizajner treba da se bavi kako bojama i oblicima tako i html kodom. Ne PHP, ne JavaScript, ne RoR vec samo html kod. HTML je osnova Web-a i jedan Web dizajner bi morao poznavati tu osnovu. |
|
2 članova zahvaljuje jasmanac za poruku: |
01. 08. 2010. | #7 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
|
Citat:
Na zapadu je bas onako kako si napisao jer tamo je trziste ogromno a fale uvek obrazovani obzirom da vecina je zatucana i nezna nista. Tamo se uvek se zna ko sta radi. Svako je ekspert u svojoj oblasti i sve se radi maksimalno dobro.
02. 08. 2010. | #8 |
expert
Grand Master
|
napisah dugacak post i resio sam da nema smisla
ukratko: ja sam koji kilometar istocno nije zapad ono sto je bio, a bogami ni istok ne pravdajte se zemljom tamnicom (Dr Bouz ™), vec radite! moje licno misljenje je da su bolja vremena za IT u RS vec dosla ljudi koriste kompjutere, koriste internet i sajtove ono sto ostaje je da ih dovedete na vase sajtove |
02. 08. 2010. | #9 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
|
Da upravo to jedino i rade web programeri u Srbiji. Naravno postoji i sacica malobrojnih koji su rodbinskim ili politickim vezama dosli na pozicije da odrzavaju sajtove drzavnih institucija za ogromne plate za nase uslove ali oni su zanemarljiv broj
16. 09. 2009. | #10 |
Boban Karišik
Expert
|
heh, sta onda reci za magentov "designers guide" gde se od dizajnera ocekuje da znaju osnove php-a, xml-a itd itb :-)
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SMF dizajn | invest | Web design, Layout, User Interface | 3 | 18. 04. 2009. 19:37 |
dizajn "portala" + dizajn sajta | GaVrA | Web design, Layout, User Interface | 4 | 01. 02. 2009. 16:06 |
jos jedna skola | oliver78 | Web site, dizajn i multimedia | 15 | 22. 02. 2006. 12:51 |