|
Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
27. 12. 2006. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mod_rewrite: kako saznati izvorni url ?
Pravim neki plugin za redirektovanje stranica pod wordpressom, a koristi se mod_rewrite na serveru da bi urlovi bili lepi. To mi stvara problem jer kad moj plugin bude pozvan mod_rewrite je vec izmenio url i ja ne mogu da ga matchujem.
jel ima neko ideju kako da se u php skripti sazna kako je glasio ne-rewriteovani URL, znaci onaj lepo formatirani koji je kucan u browser, jer ovaj rewrite-ovani mi ne radi posao?
27. 12. 2006. | #2 | |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
|
Nista mi ne pada na pamet, osim da setujes ENV varijablu sa sadrzajem originalnog url-a, ali nisam siguran da mozes da procitas env var kad je php pokrenut kroz mod_php.
Citat:
27. 12. 2006. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Nisam siguran da li sam te razumeo dobro, ali obicno mozes da vidis tako sto pogledas koje su varijable u $_GET, pa pogledas $_SERVER['PHP_SELF'] pa jos neke $_SERVER varijable, pa od toga mozes da sklopis tacan url ako ga ne znas. Mada iskreno ne razumem situaciju koju si opisao.
27. 12. 2006. | #4 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Citat:
|
|
27. 12. 2006. | #5 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
$uri=$_SERVER["PHP_SELF"]."?".$_SERVER["QUERY_STRING"];
EDIT: query_string ne sadrzi "?". Poslednja izmena od bojan_bozovic : 27. 12. 2006. u 15:15. |
27. 12. 2006. | #6 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
clean install wordpressa nema ukljucen mod_rewrite, sto znaci da je njihova fja sposobna da sastavi url i bez mod_rewrite...
dakle pogledas njihovu fju i napravis duplikat koji ces modifikovati tako da ti daje forced normalne urlove... ili jos bolje nadjes sta u toj fji trigeruje da ona vraca clean urlove i ti na silu sprecis da do toga dodje kada ti zatreba. |
27. 12. 2006. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Ovo sto Zextra i Jablan predlazu ima smisla, ali mi je malkice heavy, moracu iz plugina da menjam .htaccess
BTW, ajd malo da pojasnim, posto me izgleda pola ljudi nije skapiralo: kad se ukuca url npr. nekisajt.com/articles/neki_post mod_rewrite to pretvori u nesto tipa /index.php?page=neki_post&neki=parametar&jos=jedan. Onda apache uradi interni redirekt i pozove index.php od wordpressa sa tim parametrima, a wordpress pozove moj plugin(obican php skript). Nazalost, ako iz mog skripta gledam PHP_SELF, SERVER_NAME, QUERY_STRING i ostalo, sasvim logicno dobijam vrednosti za url kojim je pozvan php, a to je /index.php?page=neki_post&neki=parametar&jos=jedan koji je generisao mod_rewrite. Onaj prvi url (nekisajt.com/articles/neki_post) ne umem da iscitam. E, a to je meni problem jer treba da se radi matchovanje uz upotrebu wild carda, covek hoce da kaze npr nekisajt.com/articles/misc/* i da time matchuje sve strane iz te kategorijea. Za to mi je neophodan lepo formatiran url.. EDIT: Alternativni pristup bi bio ovo sto Cvele kaze, da napravim logiku koja provaljuje trenutnu kategoriju iz baze, i njene parent kategorije, pa generise url, ali to me tek mrzi
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 27. 12. 2006. u 16:29. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako saznati koji firefox tab koristi puno resursa i blokira citav FF? | misk0 | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 03. 08. 2009. 02:30 |
mod_rewrite | Predrag Gajić | PHP | 3 | 27. 02. 2008. 17:28 |
Kako saznati IP adresu od web sajta ? | misko_ | Sva početnička pitanja | 21 | 14. 10. 2007. 12:31 |
mod_rewrite problem | McChoban | Regular expression i htaccess | 8 | 26. 08. 2006. 16:13 |