Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
13. 01. 2011. | #1 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
Joomla je đubre zbog ... ???
Više puta sam na ovom forumu nailazio na komentare tipa "Joomla je đubre...", a ni jedan put nisam video racionalno objašnjenje zašto je Joomla đubre. Uglavnom su to bili emotivni razlozi.
Ja Joomla-u obožavam! Voleo bih da mi kroz tehničke detalje kažete šta to u Joomla nije dobro ili šta je to kod drugih bolje, a nema ga u Joomla-i. Hvala |
13. 01. 2011. | #2 |
profesionalac
Professional
|
..
Off Topic: Mislim da je pitanje koje si postavio identicno onom Fiat je đubre... pa sad opleti po 1000 zasto / 1000 zato Generalno ako ti radi posao onda je dobra, da li je tehnicki mogla biti bolje rijesena vjerovatno da jeste ..ali to vise nije ni bitno
13. 01. 2011. | #3 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ja prve pare zaradio na joomli
|
13. 01. 2011. | #4 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Hmmm...verovatno zato sto je najpopularnija (mislim da sad vodi mrtvu trku sa WP).
Razvijena od Mamba koji je napravio revoluciju u smislu da su se web dizajnom mogli baviti i ljudi koji nemaju do tada uobicajeno programersko znanje. To je dovelo do profanisanja ovog zanata i pravi programeri, developeri i dizajneri su na takav CMS poceli gledati sa omalovazavanjem. Premda sam imao prilike videti "developere" koji su razvili "vlastiti CMS" a nisu se udostojili ni joomline ikone promeniti . Drupal je malo komplikovaniji ( malo sam ga koristio, tako mi se cini). Ono sto je problem Jooomle ali i WP i svih popularnih CMS-ova je sigurnost...otvoren kod, masovna upotreba, ogroman broj extenzija. Resenje je redovan update same Joomle, ali i dalje su veliki problem ekstenzije...tu zna da bude rupa ko vrata. Cini mi se da ni WP nije bolji po tom pitanju.
13. 01. 2011. | #5 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
|
13. 01. 2011. | #6 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Svako piše plugin-e, svako je prodaje kao svoje rješenje, ...
Samim tim javi se dosta "programera" koji ostavljaju sajtove na pola završene jer se pogube u eksperimentisanju sa kojekakvim ekstenzijama pa to sve zajedno ne liči na sajt. |
13. 01. 2011. | #7 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
2010 CMS review - pdf.
Analiza je vise market based nego tech, ali moze dati neke odgovore vezano za temu.
13. 01. 2011. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ako većina voli grand show ne znači da je to kvalitetna stvar ... samo znači da je popularno, pitko za mase i džabe.
13. 01. 2011. | #9 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ To mislis samo za Joomlu ili iza ostale od popularnijih CMS-ova?
14. 01. 2011. | #10 |
Иван Бишевац
Qualified
|
Можда људи тако кажу због начина израде система. Ја сам гледао базу и организација није баш за похвалу. Значи, ником не би препоручио да учи базе на примеру џумле. Вероватно има истих проблема и са фронтенд кодом, тамо нисам залазио. А са становишта корисничког искуства ја сам задовољан. Са џумлом сам зарадио паре. Врло брзо сам научио да радим у џумли, лако сам нашао екстензију за превођење сајта на више језика, и остале модуле неопходне за један нормалан сајт. И кад се погледа, тај сајт је у реду. Вероватно, да се радило у друпалу не би испало ништа боље. Можда треба размотрити и апсект одржавања, мада сам чуо да је друпал мало тежи за неке ствари, не знам нисам пробао..
|
|
|