|
26. 10. 2008. | #1 |
danica radovanovic
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.12.2007
Hvala: 2
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Facebook i privatnost
Dobro razmislite pre nego objavite neku informaciju, prihvatite neku od mnogobrojnih aplikacija, uploadujete privatne fotografije ili tagg-ujete nekoga od prijatelja na fotografijama na Facebook-u. Pogotovo sto mnogi od vas ne znaju da ljudi ['prijatelji prijatelja', BILO KO] koji nisu u vasoj mrezi prijatelja mogu da gledaju licne fotografije (bilo tagovane ili privatne). Ljudi jednostavno nisu svesni vidljivosti sadrzaja (jos uvek) i propusta u FB privacy settings.
Vasa privatnost je iluzija!
26. 10. 2008. | #2 |
Siva eminencija
Grand Master
|
I dalje ne kapiram ljude koji se tripuju od "privatnosti" a koriste javne i besplatne servise
|
5 članova zahvaljuje McKracken za poruku: |
26. 10. 2008. | #3 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
U Srbiji je prosto fenomen da se ljudi toliko "otvaraju" na Facebooku i sl. servisima, kako nikada ne bi u realnosti. Prosto nisu svesni odnosa virtuelno-realno, a da ne govorimo o masovnom pokušaju uslovno rešeno "brendiranja" sebe samih prikazujući sebe kroz ružičastu prizmu
26. 10. 2008. | #4 |
Webeloper
Professional
|
Samo cu reci da je mene pre 3-4 godine bilo sramota za avatar ili bilo gde drugde na internetu da stavim svoju sliku, jer ne daj Boze sad da me neko gleda na internetu, sta cu ja sad tu da se isticem, a gledam na FB mlade dame kakve slike stavljaju (ispravka to vise nisu dame )
Sto kazete, verovatno nisu ni svesne posledica !
27. 10. 2008. | #5 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
Off Topic: Eno i Goran tamo stavljao neke slike, sad mi kao treba da poverujemo da on može onoliki teg da podigne jednom rukom... Ma 'ajte molim vas, znate li vi šta su dva kilometra. Poslednja izmena od mileusna : 27. 10. 2008. u 01:27. |
|
"Hvala" mileusna za poruku: |
27. 10. 2008. | #6 | |
danica radovanovic
Na probnom radu
1 "Hvala" u 1 poruci
|
ja to nazivam (u svom istrazivanju) virtuelnim ID impressions mal-managementom.
dakle, pisala i pricala sam ranije: omladina i stariji na Facebooku, My Space-u uvek zaradjuju bezumne sume novca, nabildovani su, air-brushed, fotografije jesu obavezne jer prikazuju :"gde sam bio, sta sam radio", a ako jos postoji masovni tagging - jos bolje --> citaj validacija od strane 'prijatelja'. feedbackovi su tu da potvrde da 'postojim'. naravno, tu su i druge situacije koje su mi krajnje zanimljive i zabavne, o tome neki drugi put (: p.s. nije lose procitati za one koji nisu: goffmana i presentation of self in everyday life. savrseno shtivo! Citat:
27. 10. 2008. | #7 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
|
"Hvala" cvele za poruku: |
28. 10. 2008. | #8 |
danica radovanovic
Na probnom radu
1 "Hvala" u 1 poruci
|
ako imate argumente mozda bi i imalo svrhe da odgovorim, ovako necu da trosim svoje vrem.
ditto, za ostale 'predpostavke'
26. 10. 2008. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pa,pa, paranoja.. s obzirom da ne planiram politicku karijeru, a i posto se trudim da uvek stojim iza onoga sto kazem, zista ne vidim potrebu za tolikim potenciranje privatosti... privatnost je iluzija, zivimo u svetu prisluskivanja, pracenja, CCTV-a, i ukoliko ne objavljujes bas nesto skadalozno ne vidim sto bi to predstavljalo toliku pretnju po tvoj licni integritet...
Ko sto neko rece: jedini nacin da sprecis da te neko ucenjuje je da nemas tajni..
27. 10. 2008. | #10 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
A meni je drago što mogu sa svojim izabranim narodnim poslanikom komuniciram i na ovaj način
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google Dasboard - privatnost na jednom mestu | 3banchi | Web aplikacije, web servisi i software | 2 | 05. 11. 2009. 19:52 |
Facebook Ads | bokacbl | Marketing i SEO | 13 | 15. 04. 2009. 10:23 |
Facebook IM | Vladimir Rodic | Opušteno | 7 | 23. 04. 2008. 17:42 |
Facebook vs. MySpace | Gorrran | Web aplikacije, web servisi i software | 22 | 19. 12. 2007. 04:49 |