|
23. 03. 2006. | #1 |
133t
Master
|
debugger
poshto se moj zend ponasha skroz blesavo
(spor je, treba mu 10 sec da sacuva fajl,a jedno vreme je posle Ilijinog tip-a radio kao zmaj) treba mi preporuka za dobar debugger, moze win, moze lin |
23. 03. 2006. | #2 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Glede Zend-a, koristi verziju 4 i uzivaj Glede debuggera imas ih u top temi sa php resursima:
Citat:
|
|
23. 03. 2006. | #3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Od kad sam isključio Use OS look and feel Zend 5.1 prosto leti.
Postoje i druga IDE rešenja koja imaju integrisan PHP debugger: PhpEd i Maguma koliko ja znam (možda se nešto novo pojavilo od kad sam prestao da pratim). PS: Zend 5.1 ima prednosti u odnosu na Zend 4. Dve stvari bez kojih ne bih mogao: konta tip podataka (klasu) rezultata funkcije na osnovu phpDoca za tu funkciju i punuditi code proposal na osnovu njega (za Categories::findById(12) će nakon findById(12) ponuditi listu dostupnih polja i metoda Category klase pošto u phpDoc piše da je @result objekat Category klase) i Go to file / Go to resource dijalozi (drvo projekta koristim samo kad moram zahvaljujući ovome). Ne znam stvarno kako sam mogao da radim bez ovog prvog. To je jednostavno jedna od osnovnih stvari koju svaki ozbiljniji IDE mora da ponudi.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 23. 03. 2006. u 10:24. |
23. 03. 2006. | #4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ne znam stvarno kako si mogao da radiš bez toga Aj' bre ne zezaj
23. 03. 2006. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Videla zaba da se potkivaju konji pa hoce i ona
|
23. 03. 2006. | #6 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
|
E svaka ti dala jasmanac
23. 03. 2006. | #7 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Daj mi ime i prezime (ili username ako ime i prezime nisu uneseni) čoveka koji je kreirao kompaniju kojoj pripada trenutno ulogovani korisnik (realan primer):
PHP kôd:
Ljudi koji rade sa PHP4 (pošto kod gore radi tek od PHP5) i uopšte malo koriste objekte neće umeti da cene tu mogućnost. Isto kao što meni u poslu ne treba maska za varenje, tako njima ne treba ovo Citat:
PS: Nije bitno poređenje sa "ozbiljnim" razvojnim okruženjima. Mnogo bitnije je koliko stvarno date mogućnosti utiču na tvoju produktivnost. Iz iskustva znam da meni najviše pomažu Code proposal (uključujući i slučaj vrednosti koju vraća funkcija, a koja je dostupna od ZS5), Go to resource (globalni i iz koda (klik na ime funkcije baca na njenu definiciju)) i Find in files. PPS: jasmanac, koliko vremena dnevno provodiš programirajući u PHPu?
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 23. 03. 2006. u 15:33. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Flash debugger ili šta već - kako onemogućiti | Nemanja Avramović | Flash | 3 | 23. 08. 2009. 01:28 |
RED|bug, Flash / Flex debugger AIR aplikacija | MrSteel | Flash | 0 | 04. 09. 2007. 12:00 |
JS Debugger/Dumper | kodi | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 12. 05. 2006. 12:02 |