Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
08. 06. 2007. | #1 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Silverlight demo
Cool. U fazonu one MS-ove "Surface" tehnologije. Radi baš brzo, bar se meni čini..
http://delay.members.winisp.net/SilverlightSurface/ (Trebaće vam plugin (4 MB) za IE ili Firefox, link je na stranici).
08. 06. 2007. | #2 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
hehe
ko je ovo pravio? nije ovo bas prezentacija surfejsa vise je necije vezbanje rada u wpf/e tehnologiji, bar je mogao da napravi da slike mogu na pokret da se bacaju na stranu evo ga i lik http://blogs.msdn.com/Delay/ ima i source sto je bas lepo u svakom slucaju svaki primer za silverlight je dobrodosao, jos uvek ih je prilicno malo
08. 06. 2007. | #3 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Pa rekoh da je "u fazonu" te tehnologije, a ne da je to isto..
Inače, stvar je fenomenalna sa programerske strane: umesto čudovišta sa kakvim se sada bakćemo (JavaScript+HTML+CSS+server side), stvari postaju mnogo elegantnije i jednostavnije. Citat:
08. 06. 2007. | #4 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
heh, za ovakve stvari odavno postoji flash, mozda ga ti ne koristis ali ima nas dosta
ali bice i silverlight rasporostranjen odlicno sad imamo dve tehnologije ja nisam od onih VS VS ;
08. 06. 2007. | #5 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Pa da...
Felx bar radi i pod linuxom A ovo M$-ovo ne ...
08. 06. 2007. | #6 | ||
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Tj. upotrebom Flasha si dobio još jednu tehnologiju, još jedan jezik pored onog što sam gore naveo. Mašala.. Dalje, nekako mi se čini da se Flash, iz nekog razloga, koristi za reklame i to je to, manje više (dobro, poneka cool animacija, itd). Ovo ima malo veći potencijal, čini mi se: aplikacije. Dalje, možeš li da pokreneš svoju aplikaciju, staviš break-point na server side kod, a drugi na klijent-side i da to radi, a sve u istom jeziku, istom okruženju..? Malo teže, zar ne? I pazi: možeš da koristiš C#, VB, ali i (Iron) Python, (Iron) Ruby.. sve na serveru i klijentu, možeš da mešaš jezike, itd.. A možeš i dalje da dodatno komuniciraš i sa JavaScriptom na klijentu, naravno. O da, izgleda da će JavaScript moći da se koristi i za server-side i za Silverlight. Dakle, možeš da specijaliziraš 100% u JavaScriptu i koristiš ga za sve. Kako to nije bolje od onog što danas imamo? Biće šteta ako se "ne primi" pogotovo pošto plugin ima za IE, FF i Safari, a koliko mi je poznato onaj Miguel de Icaza radi na portu za Linux ("Moonlight"). Citat:
A i nije svima ciljna publika ona sa interneta. Ja radim na aplikacijama koje se koriste na intranetu.. tako da znamo da je na klijentima Win i nema problema u tom slučaju. Takvih primera je mnogo.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 08. 06. 2007. u 17:37. |
||
08. 06. 2007. | #7 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
Mada, što se Linuxa na desktopu tiče, to je potpuno nebitno. Ako radi na Winu i Macu, mogu slobodno da računaju da su pokrili desktop tržište. |
|
08. 06. 2007. | #8 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
dobro ti imas svoj stav,
malo je iskrivljen za moj ukus pa necu da komentarisem izmasteruj WPF pa radi, meni se dopada takodje ali otom potom
08. 06. 2007. | #9 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
^Heheh, što nećeš da komentarišeš? Slobodno, de. Pa zato sam i otvorio temu Nećeš valjda da vređaš
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Konfigurator DEMO | mangia | Programiranje | 16 | 20. 07. 2010. 21:12 |
[demo] Berza web development poslova - DevProJobs.com | MorenoArdohain | Web site, dizajn i multimedia | 43 | 06. 01. 2008. 17:00 |
Microsoft - Silverlight?!?!? | LiquidBrain | Web aplikacije, web servisi i software | 20 | 11. 05. 2007. 08:30 |
Ruby: Interaktivni on-line demo/tutorial | andrej | Programiranje | 0 | 11. 11. 2006. 20:22 |