|
18. 05. 2006. | #1 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
4 dana u nedelji
19. 05. 2006. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Zvuci lepo teorijski ali neizvodljivo u praksi.
|
19. 05. 2006. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Sad ,but true
19. 05. 2006. | #4 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Ja kada bi rekao klijentima da cu raditi "samo" 4 dana u nedelji, mislim da bi ih strefio infrakt istog momenta.
|
19. 05. 2006. | #5 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Zašto nemoguće? Jesi probao?
Primetio sam jednu stvar: kad kažem klijentu da će posao biti gotov za nedelju dana on biva gotov za min nedelju dana jer ga jednostano tako rasporedim. Svestan sam da imam nedelju dana pa se opustim, čitam, surfam, igram igrice, buljim u ekran bez trunke pažnje... A onda kad postane vruće sa rokovima onda se pritisne. Od kad klijentima govoriš kako i kad radiš? Ne znam, ali moje interesuje samo da posao bude gotov. Ne zanima ih da li radim dva ili sedam dana nedeljno, ali ako kasnim zna se.
19. 05. 2006. | #6 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Pa ustvari to je stvar navike.
Zavisi koliko se ima posla, ja licno savrseno funkcionisem sa 3 sata posla dnevno. Doduse nikada nemam vise od 2 full sajta (staticna) mesecno, i mozda par poslica sa strane. Procitao sam ovaj tekst pre par dana, i mislim da je izvodljivo. Inace ilija ima poentu kad kaze da je jedino sto je bitno da je posao gotov na vreme. Ako je klijent ok sa rokom, ostalo je tvoja stvar.
19. 05. 2006. | #7 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ja se slažem da je moguće. Treba se zapitati otkud uopšte 8x5 radna nedelja. Ranije se pod radom podrazumevao fizički rad koji je lako normirati i nije moguće "kompresovati" kao intelektualni. Vrsta posla se promenila, ali su se običaji zadržali.
Ja pozdravljam svaku promenu koja čoveku prija - neko više voli da radi fokusirano 9x4, neko više voli da radi opušteno 8(,9,10...)x5(,6) Neko voli da ne radi uopšte. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Bec u dva dana | Dzordz | Opušteno | 15 | 13. 09. 2010. 18:28 |