Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
16. 12. 2007. | #1 |
emperor Selassie
Grand Master
|
AVrAmTAR.com [beta]
AVrAmTAR.com je sajt na koji uploadujete dva ili više avatara (prvi pri registraciji na sajt) i onda od sajta dobijete URL na kojem se prilikom svakog refresha učitava neka od slika koje ste izabrali. Jako lepo čuči na forumima, a svi će vas pitati kako vam se avatar non stop menja?
Samo obratite pažnju da ovo možete koristiti samo ako forum dozvoljava linkovanje udaljenog avatara. Ukoliko forum kopira udaljeni avatar kod sebe na server onda AVrAmTAR neće raditi. Takođe, neki forumi (vBulletin) nekako izvale da je u pitanju dinamička slika pa javljaju "invalid URL." www.avramtar.com Evo mog AVrAmTAR-a: (osvežite stranicu da bi se učitala druga slika) Komentari, kritike, i sve ostalo je dobrodošlo |
16. 12. 2007. | #3 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 21.09.2006
Hvala: 4
3 "Hvala" u 3 poruka
|
avramtar je odlican!
koristio sam skript jedno vreme za promenu pozadine na myspaceu dobro je sto si pokrenuo avramtar.com i time omogucio koriscenje sirem krugu ljudi
17. 12. 2007. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
interesantna ideja, thumbs up
17. 12. 2007. | #5 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 22.08.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ja probao. Sa 54 avatara radi.
|
18. 12. 2007. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Avrame, zbilja je dobra ideja, bravo
Za reklamiranje servisa možda da "ukradeš" sa dna slike jednu trakicu visine 7-8 piksela i tu staviš "avramtar.com"?
17. 12. 2007. | #7 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Hvala hvala... ako imate bilo kakve kritike, ideje kako unaprediti ovo, ili tako nešto, shoot!
Razmišljao sam o uklanjanju reklamnog avatara (koji se pojavljuje kad se ubaci više od 5 avatara) ali ne znam kako onda da reklamiram sajt a da to ne bude spam možda da se uzdam u to da će potencijalni korisnici gledati URL-ove avatara postojećih korisnika (koliko njih uopšte to ume da uradi? ) Zatim, razmišljao sam o uvođenju nekog APIja, pluginovima za WP, itd itd.. Mislio sam i blog da stavim na sajt, ali bojim se da neću baš često imati šta da pišem o samom servisu. |
18. 12. 2007. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mozes da ubacis watermark preko svakog n-tog avatara, za n>5 ?
18. 12. 2007. | #10 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Jablane, razmisliću o tome, mada mene zovu Avram a ne Avra (hehe, šalim se )
Što se gravatara tiče, znam za njih, ali oni imaju samo jedan avatar :P a od njih sam i video ideju za WP plugin Ovo je dobra ideja, ali ne znam baš kako iz PHPa da "watermarkujem" animirani GIF a da on ostane animiran. Kad odradim obično ispisivanje preko slike, to se odradi samo na prvom frejmu i animacija se zaustavi. Nalazio sam neke skripte koje razbijaju GIF na frejmove i od frejmova prave gif animacije, ali ne verujem baš da mogu da naprave ponovo originalni GIF (kao što npr. u imageready-ju može da se stavi da se GIF samo jednom animira, ili da neki frejm traje duže od drugih), i pod br. 2, ne znam koliko bi to bilo zahtevno za server (menjanje animiranih gifova frejm po frejm u letu, ako uzmemo u obzir da ovo može da poraste u veliki sajt)? Ili jednostavno da proverim ako je n-ti avatar (ako je n>5) animirani GIF, pa ako nije, onda da stavljam watermark? Mada... sad sam vam odao tajnu pa ćete svi da stavljate animirane gifove Poslednja izmena od Nemanja Avramović : 18. 12. 2007. u 18:50. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
FF 1.5 Beta 1 | [nq] | Opušteno | 3 | 17. 09. 2005. 16:35 |
PHP 5.1 beta 2 available | dinke | PHP | 2 | 24. 06. 2005. 00:16 |