Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
22. 10. 2013. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
|
CodeCanyon iskustva
Ima li ko iskustva za ovi sajtom codecanyon.com ?
Moze li da zaradi koja para? |
22. 10. 2013. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Zavisi koju kategoriju gledas.
Iz nekog mog iskustva sa PHP app. tesko Mislim da je bolja situacija na themeforest-u, tj. bolje prolaze WP/html/psd teme od PHP/JS koda... |
22. 10. 2013. | #3 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Po meni themeforest ima smisla ali codecanyon ne.
Po meni jedino ako imaš gomilu nekih helpera i sličnih skriptica koji ti leže na disku... Ali da ih praviš specijalno za to, ... gubljenje vremena.. |
23. 10. 2013. | #4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
Pa... imam suprotna iskustva od mangia.
Themeforest je bio jak do pre godinu dana (jak u smislu mogućnosti da se zaradi na njemu), ali onda se desilo sledeće: 1. Ogromna navala developera i dizajnera na themeforest - pa ne zarađuješ isto kao kad si jedini koji prodaješ kokice u parku i kao kad pored tebe dođe još 10 kokičara. 2. Izlizale su se ideje za originalnošću - sve se vrti u krug po pitanju dizajna - ne može ništa revolucionarno da se izmisli u dizajnu - pa ljudi uglavnom kupuju već oprobane templejte jer su se smorili sa bugovima i lošom support podrškom kod novopečenih templejtova. Dakle, ljudi u suštini ništa revolucionarno ne dobiju sa tim novopečenim templejtovima - pa po inerciji kupuju 'oprobano' - odnosno ono što je već prodato u 20.000 primeraka - pa je šansa da prodaš novopečeni templejt dodatno smanjena. 3. Ljudi su provalili Codecanyon - koji je ranije bio manje poznat - pa sve češće tamo pazare razne pluginove - provalili su da customizacijom mogu da naprave svašta. 4. Svašta revolucionarno može da se izmisli i proda kao plugin - upravo tamo gde su templejtovi 'zapekli' - pluginovi tu prosperiraju - na kartu inovacija i originalnosti. ------------- Epilog - više nam zarade donosi codecanyon nego themeforest. p.s. Govorim isključivo o pluginovima - WP i jQuery pluginovima. Samostalne PHP skripte će teško proći. Poslednja izmena od Peca : 23. 10. 2013. u 12:01. |
|
|