Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
23. 09. 2012. | #1 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
|
Pracenje live statistike
Pozdrav, trebao bi da napravim app koja bi pratila statistiku za sajt, ali u realnom vremenu, nesto kao whos.amung.us. Meni sto trenutno pada napamet je da upisujem podatke u bazu i posle odredjenog vremena ako nema novih aktivnosti tog korisnika(IP adrese) da se smatra da je korisnik napustio sajt, mada to nije onda bas tacna statistika. Jel ima neko bolje resenje da se proveri jel korisnik na sajtu ?
23. 09. 2012. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Pošto već imas login korisnika, možes da pratiš fajl na serveru koji označava njegovu sesiju (u tmp/ folderu npr.),
fajl se update sveki put kad korisnik uradi refresh pa možeš da gledaš poslednje update vreme tog fajla, i ako je veće od par minuta, očigledno je da korisnik nije aktivan na sajtu (sem ako smatras da neko može provesti 5 minuta na 1 stranici baz refresha) |
23. 09. 2012. | #3 |
Wait, What?
Qualified
188 "Hvala" u 14 poruka
|
Zaboravio sam reci ali to "ne pije vodu"
nema login tako da to ne moze, druga stvar ima neko da je 5min na stranici bez refresha (npr gledao video od 10min) Treba mi nesto preciznije, ako je ikako moguce...
23. 09. 2012. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pratis preko kukija, nebitno jel ima login ili ne. Ako ti je problem da bude na istoj stranici 5 minuta onda napravi ajax request na svakih X sekundi, koji ce da osvezi statistiku.
23. 09. 2012. | #5 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
To ti je to ne trbea ti login
kuki + ajax request svaki 1 minut ... |
23. 09. 2012. | #6 |
Wait, What?
Qualified
188 "Hvala" u 14 poruka
|
a sto cookie? Ako ide ajax, onda mi cookie nije ni bitan...