|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
22. 06. 2007. | #1 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Klot racunar sa Linuxom, samo za SVN i backup
Ciao !
Imam jedan stari racunar viska (K6 ?! sa 4GB hardom i 64MB RAM) koga bih povezao na internet i koristio za: - SVN server - backup masina - stampanje sa HP 1005 - razne PHP jobove - rad non-stop Osnovna ideja je dobijem stalno povezanu masinu koja radi nesto korisno i ne treba joj licenca za Windows (i da sklonim krsh iz stana) Nisam u zivotu video ni L od Linuxa niti radio sa njim. Zanima me sta je potrebno da instaliram, koje izdanje Linuxa, koja verzija, sto bi odgovaralo za navedenu konfiguraciju i moje potrebe. Probao bih prvo u virtualnoj masini, pa ako radi onda na hardveru. Ako je gornja konfiguracija zaista losa i nepodesna za ovo za cega mi treba, mogu je zameniti sa nekom modernijom - ima u Halo Oglasima za 99 EUR svasta da se kupi. Help? |
22. 06. 2007. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ja sam držao jedno vreme vrlo sličnu mašinu pod Red Hat-om 9, služila mi je kao wireless router i web server. S tim što je u pitanju bio IBM koji je mogao da radi bez gašenja do večnosti i nazad.
|
22. 06. 2007. | #3 |
Web designer
Professional
|
Ja imam IBM mashinu isto kuci, vec 2 godine je UP i sluzi mi kao wireless router, web server itd.
Linux distro je slackware 10.1 koji radi besprekorno. U sustini na dosta foruma postoji slicna tema, koji distro staviti na home box. Ja sam dugo koristio red hat, suse, ubuntu i na kraju sam stavio za serv slackware koji nikad nisam probao, ali da kucnem u drvo, odlicno se pokazao Ako ti trebao pouzdan distro, sa mogucnoscu lake nadogradnje, preporucujem ti gentoo ili debian. U sustini tebi treba linux sa textualnim modom, jer graficki mod ti ne treba na serveru (mada sam i to nazalost vidjao), tako da bi taj conf mogao da zadovolji tvoje potrebe, jedino mozda da stavis 256 rama, mislim da je memorija znatno pojeftinila (btw http://local.twix.name/test/proc.php da nije nestajala struja, ih...) |
22. 06. 2007. | #4 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Ja ne bih drzao backup na K6 masini i hard disku od 4GB (s' obzirom da je ta masina stara bar 7 godina).
|
22. 06. 2007. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
stavi bilo koji noviji distro, recimo CentOS ili Fedoru, mada radice ti bilo koji... tvoj setup je malo spartanski, pa ti zato mozda vise odgovara neka serverski orijentisana distribucija, zato sam pomenuo RedHat, to je najcesci OS koji ces sretati na dedicated serverima..
posto imas relativno malo memorije nemoj da se zeznes da stavis KDE ili Gnome, najbolje da sve zavrsavas u textualnom modu, tako ce ti sve raditi super...e sad, to bas i nije setup za nekog ko nikad nije koristio linux, moraces stvari da radis na 'old school' nacin, iz komandne linije, ali tako se najvise nauci... znaci naoruzaj se strpljenjem i na posao
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 22. 06. 2007. u 01:35. |
22. 06. 2007. | #6 |
majstor
Wrote a book
|
Ja kuci na jednom starom IBM serveru (imam i 2 procesora na 400Mhz ) drzim debian vec 5 godina i radi mi 'skoro sve' - web, mail, ftp, php i vhostove, u sustini tonu stvari. A da, drzim debian na njemu + grsec i 2.6 kernel. O grafici nema ni govora, naravno
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
pokretanje BAT fajlova pod linuxom | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 1 | 18. 07. 2008. 11:03 |
Backup | dark_mark | Opušteno | 3 | 12. 01. 2007. 10:42 |
Backup To EMail | Dragan Babić | Opušteno | 4 | 09. 11. 2006. 17:14 |
Backup Backup Backup | boleq | Programiranje | 7 | 15. 10. 2006. 14:30 |