(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
01. 08. 2007. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Asinhroni upload
Sviđa mi se rešenje da na stranicama sa upload formom na kojima očekuješ da će se čovek zadržati više vremena da upload kreće u pozadini kada korisnik odabere fajl (GMail koristi takvo rešenje u svojoj Reply formi). Dok ti pišeš upload polako štrika i sve super.
Da li je neko radio nešto slično? Tips and tricks? Mogu da guglam, ali ipak mislim da bi se o ovome valjalo i prodiskutovati malo.
01. 08. 2007. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja koristio iframe za to... prilicno je jednostavno odraditi sam upload, glavni problem je bio kako pratiti koji fajl pripada kome, i koje fajlove pobrisati ako covek odustane, jer se onda stvar dosta iskomplikuje...
ja sam koristio sessione da pamtim uploadovane fajlove, a onda sam namestio preko crona da se periodicno brisu oni kojima je istekao session...fino radi..
01. 08. 2007. | #3 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Može li uopšte drugačije? Koliko znam, Ajax je lijen za upload, neće to da radi ... onda ostaju trikovi koji su postojali oduvek :-)
|
01. 08. 2007. | #4 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
mislim da ne. i google, koliko znam, koristi iframe
|
01. 08. 2007. | #5 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Šta konkretno može da se uradi iframe pristupom? Može da se sluša završetak uploada? Prekine upload koji ide?
01. 08. 2007. | #6 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 15.09.2006
Hvala: 11
3 "Hvala" u 3 poruka
|
U iframeu je forma kojom radis upload. Sto mozes u obicnoj formi, mozes i tamo.
|
01. 08. 2007. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mozes da handlujes zavrsetak uploada, samo iz ifrejma pozoves neku svoju funkciju na glavnoj strani. Cancel uploada koji je u toku ne znam kako bi odradio, posto se radi o obicnom submitu forme..
07. 12. 2007. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
AFAIK, ogranicavanje velicine u browseru uopste ne funkcionise, niti moze bilo kako pouzdano da se odradi sa javascriptom (mozda pomocu flasha?)
za server-side kontrolu najbolje resenje ti je da setujes upload_max_filesize, jer ce onda php da abortuje upload kad se dosegne limit, pa tako sprecavas floodovanje. Ova vrednost moze iz da se setuje iz .htaccessa tako da imas neku flexibilnost oko podesavanja, mozes da imas vise upload skripti sa razlicitim limitima...
07. 12. 2007. | #9 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Moze pomocu flash-a , ali je najbolje ipak da se radi sa serverske strane ... file size jednostavno nije mesto da se proverava u client side delu ...
07. 12. 2007. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
slazem se, ali kapiram i sta conica hoce... Server-side provera je obavezna, ali dodatna client-side provera je skroz sexy i user friendly. Zamisli nekog na modemu ko je utrosio 2 sata uploadujuci sliku od 500KB, a ti mu onda kazes "Pa lepo smo ti napisali da moze najvise 450KB, ajd sad sve iz pocetka"
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Upload and Parse XML | Mladjo | PHP | 14 | 18. 09. 2010. 20:04 |
PHP upload & Unix | squirll | PHP | 9 | 08. 08. 2010. 16:25 |
Upload XLS fajla | Aleksandar.Ilic | PHP | 2 | 05. 05. 2010. 11:58 |
Ne prolaze asinhroni zahtevi? | Ilija Studen | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 29 | 02. 08. 2006. 20:15 |
upload problem | Blood | PHP | 3 | 19. 05. 2006. 14:05 |