|
Domain Name Service (DNS) Sva pitanja vezana za DNS servere i domene |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
30. 05. 2008. | #1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Aktivan i zakljucan RS domen - razlike
Da li neko zna konkretne razlike izmedju dva statusa? Kod gtld domena se razlike izmedju dva slucaja znaju, i one su logicne jer korisnik sam i moze da menja podatke npr. za vlasnika, adresu ili slicno dok promene informacija za RS domene ionako idu preko firme preko koje je registrovan. Zakljucan verovatno znaci da se domen ne moze transferovati, menjati i brisati ali procedura za menjanje, brisanje i transferovanje je koliko znam ista u oba statusa uvek trebaju dokumenta da se posalju pa mi zato nije jasno a pitao sam takodje iskusne kolege koji isto nisu znali da mi objasne.
Sustina: Zasto je i da li je bolje da je domen zakljucan od aktivnog statusa? Hvala unapred na odgovoru.
30. 05. 2008. | #2 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Meni je dato uputstvo da se zaključan domen mora prvo uključati kako bi novi OR mogao da zatraži transfer...
Znači, isto kao i za "normalne" domene, kada je zakljulan ne može se ni ući u pruceduru za transfer.
30. 05. 2008. | #3 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Pretpostavljao sam da je to ali i kada kazes svom OR da ti otkljuca domen i kada ti je domen vec otkljucan ti moras da se javis tvom OR pa je prakticno i jedan i drugi status isti - moras da nazoves svog OR-a.
Kada imas domen nekidomen.gtld i ti hoces da nekome taj domen prebacis ili promenis podatke ti to sam mozes uraditi a ovde ne tako da meni nije i dalje jasna ta razlika. Sto se tice onog sto si ti dobio kao odgovor na to pitanje - da li to znaci da kada je domen aktivan a neki drugi drugi/novi OR inicira transfer on ce se izvrsiti i bez pristanka trenutnog vlasnika domena? Naravno da nece jer postojeci vlasnik uvek mora da da saglasnost za promene.
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe Poslednja izmena od Dejan Bizinger : 30. 05. 2008. u 20:22. |
02. 06. 2008. | #4 |
Moderator
Expert
|
Zakljucan - onemogucava bilo kakve izmene, bilo sta, brisanje, transfer....
Aktivan, dozvoljava rad. Transfer inicijalizuje OR kod koga treba po zahtevu vlasnika da se prebaci domen a a drugi OR treba da se saglasi... u praksi |
02. 06. 2008. | #5 |
Slobodan Marković
Qualified
|
@bizi
Zakljucan domen je zapravo isto sto i aktivan, ali u read-only režimu što se tiče svih podataka (dakle, ništa ne može da se menja, ne može da se radi transfer itd). Tačno je da trenutno to nema baš puno smisla, budući da OR te izmene ionako radi ručno, ali do kraja godine planirano je da to više ne bude tako tj. da korisnici sami menjaju podatke o domenu. Dakle, u bliskoj budućnosti ta opcija će imati svoj puni smisao. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potreban saradnik za već aktivan i posećen web sajt | machete | Poslovne ponude i zapošljavanje | 5 | 04. 12. 2010. 15:49 |
Week razlike u Mysql i PHP | bluesman | PHP | 3 | 04. 03. 2008. 12:07 |
[css] Aktivan tab, problem kod menija | [nq] | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 31. 12. 2006. 13:59 |