|
16. 04. 2012. | #1 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Zivot daleko od civilizacije (skoro)
Svi ponekad sigurno pomislite kako bi bilo lepo pobeci iz grada i ziveti negde u sumetini na planini (ili negde drugde) i imati mogucnost da radite odatle.
Jel neko pravio neki plan, blizu kojih gradova ima 3G pristupa a da ste duboko u nedodjiji? Malo sam se smorio u gradu pa mastam, a da li bih stvarno tako nesto uradio nisam bas siguran. |
16. 04. 2012. | #2 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
|
Uff siroko pitanje, koji deo drzave? Sta su jos uslovi?
Ja sam nesto slicno radio, neka sela po vojvodini i nije bas za pohvalu signal, imao sam EDGE (ako se dobro secam) Obicno je po selima laganica (pogotov leti) e sad, ako ti nije frka autom ici do grada (jer nema banke/poste i sl) onda eto
16. 04. 2012. | #3 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ja sam originalno iz NS i cak ni Fruska Gora mi nije to. Pikirao bih neku planinu tako da racunam ili juzno od BG ili negde drugde.
|
16. 04. 2012. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
3g nemas ni u pola grada Ali zato ADSL liniju vec mozes da uzmes u mnogim mestima, tipa okolina Kopaonika, neki delovi Tare i sl.
17. 04. 2012. | #5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Na Zlatiboru postoji 3G (barem u onom delu Zlatibora gde sam se ja kretao)
|
17. 04. 2012. | #6 |
majstor
Wrote a book
|
Kontam da to bjezanje u prirodu ima smisla ako bjezis od svega, tj posla, interneta, komunikacija...... a ne da vuces posao sa sobom
Ides cuvas ovce, pravis sviralu od vrbe i razmisljas o prolaznosti zivota
17. 04. 2012. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@dinke: Zlatibor ne priznajem za prirodu, toliko se izgradilo tamo da je preraslo u prigradsko naselje..
17. 04. 2012. | #8 |
Mister
Master
|
Ma od posla teško da može da se pobegne ali je stvarno potrebno da se malo promeni sredina. Meni to palo na pamet 100 puta do sad. Sediš i radiš na livadi, dok čuvaš ovce
Jedini neuspeli pokušaj sam napravio prošlog leta kad sam probao da živim i radim u Bar-u. Na kraju se sve završilo tako što sam preko 3G u roamingu 2 meseca čitao poštu U CG i kad piše negde da ima wireless ne znači da mora i da radi. I obično i ne radi Nadam se da je pokrivenost bilo kakva (ADSL, 3G, wireless) bolja u Srbiji i stvarno bi bilo vrh da neko napravi mapu ili slično.
17. 04. 2012. | #9 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
|
http://www.mts.telekom.rs/index.php/...rivenosti.html
http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/...-pokrivenosti/ Telenor cini mi se posteno prikazuje, nesto ne verujem da MTS toliko bas pokriva. Bilo bi lepo da mozes da "cuvas ovce" ali treba od neceg i ziveti. Iako bi troskovi mogli biti osetno manji ipak treba neka kolicina para svaki mesec. Mozda bi se tako moglo ustedeti za penziju Edit: nije necuveno http://www.politika.rs/rubrike/Srbij...lanine.lt.html Poslednja izmena od Dzordz : 17. 04. 2012. u 07:56. |
17. 04. 2012. | #10 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Treba misliti i o elementima, na Rajcu je sezona od maja do oktobra (mada ova godina je specifična) van toga je mrtvo i *hladno*, a pritom to i nije neka ozbiljna planina. Ima signal, ima kafanica, nije pustinja, blizu je svega, ima i dosta vikendica koje pretpostavljam da bi vlasnici rado izdali da im ne stoje prazne, a i da nešto kapne.
Dosta vikendica ima Total.TV ako ti hvali fudbal BTW, kad se priča o divljini, od pre par dana živim u Podgorici Danas došao poslom u otadžbinu, slušam radio u kolima i razmišljam jebote koliko je toksična ova atmosfera u Srbiji: od Dragane Mirković na B92 do naprednjaka na Twitteru i politike.rs. Ono njihovo ne znam (ima Milo i Momir, zapamtio sam da ima i neki Mugoša) pa mi nije interesantno, a ovo naše bi rado zaboravio da mi se nisu istetovirali u mozak. |
|
|