|
Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
14. 11. 2012. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 27
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Htaccess kod wordpress-a citanje iz foldera
Ovo je trenutni .htaccess fajl
HTML kôd:
# BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress Npr. ako zelim da udjem u folder "karte" i da zadam promenljivu putem linka "herc" www.sajt.com/karte/herc/ izbaci mi stranicu sajta koji je u wordpresu, "error 404 page not found" kad ukucam da ide direktno www.sajt.com/karte/index.php?tip=herc otvori mi sadrzaj iz foldera "karte" koji trazim. Kako da nateram da mi cita zadrzaj foldera "karte", kad ukucam u linku folder "karte" (naravno to ce uvek biti u linku) i promenljivu "tip" (herc, pik, karo, tref)? Probah da stavim negde u htacess fajlu: RewriteRule ^karte/(.*)/$ karte/index.php?page=$1 [L] ali ne radi. S druge strane, na serveru postoje linkovi tipa: www.sajt.com/kocka/rulet/ i to otvara. S tim sto je i "rulet" folder, fizicki postoji u folderu "kocka", dok je u mom slucaju npr. "herc" samo promenljiva. Poslednja izmena od martinluter : 14. 11. 2012. u 14:08. |
14. 11. 2012. | #2 |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
Hvala: 0
738 "Hvala" u 83 poruka
|
Pokušaj posle RewriteBase / da dodaš:
Kôd:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^karte/(.*)/?$ karte/index.php?page=$1 [L]
14. 11. 2012. | #3 |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Druze Br@nkoR, hvala uspelo je!!!
|
14. 11. 2012. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
i ne treba ti ona prva linija: RewriteRule ^index\.php$ - [L]
posto taj fajl fizicki postoji, na njega se ionako ne odnose ova ostala pravila...
14. 11. 2012. | #5 |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
|
@ivanhoe, resih ga s ovim sto mi Br@nkoR dao.
Probao sam da izbacim ovu tvoju liniju al' nista. Bolje da ne petljam da ne pregorim nesto na sajtu Hvala u svakom slucaju na odgovoru! |
|
|