|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
26. 09. 2012. | #1 |
član
Certified
|
[REŠENO] Prenos podataka izmedju dva prozora! C#
Kolege potrebna mi je pomoc,
u pitanju je C#, wpf aplikacija. Imam dva prozora : Prozor1 i Prozor2. Na Prozoru1 imam dataGrid1 a na Prozoru2 imam textBox. Kako da dvoklikom na dataGrid u Prozoru1, prenesem podatak u textBox na Prozoru2? Unapred hvala. |
26. 09. 2012. | #2 |
Miloš Ranđelović
Certified
Datum učlanjenja: 16.05.2008
Hvala: 26
23 "Hvala" u 14 poruka
|
Potrebna ti je referenca na prikazanu instancu Prozora 2.
Na datagridu dodaš MouseDoubleClick event i u code behindu proveriš da li je selektovana neka ćelija (pretpostavljam da želiš vrednost sa ćelije): Kôd:
private void myDataGrid_MouseDoubleClick(object sender, MouseButtonEventArgs e) { if (myDataGrid.SelectedItem != null) { Person person = (Person)myDataGrid.SelectedItem; prozor2.txtName.Text = person.Name; } }
28. 09. 2012. | #3 |
član
Certified
|
Mislim da nesto ne radim kako treba!
Uradio sam seve kako si mi napisao, stim sto sam dodao da se otvara novi prozor pri pokretanju mouseDoubleClick event-a ali mi se podaci i dalje ne prikazuju u textBox-u! private void dataGrid1_MouseDoubleClick(object sender, MouseButtonEventArgs e) { //Prikazivanje Prozora2 NewContact nc = new NewContact(); if (dataGrid1.SelectedItem != null) { //Podaci iz baze iz tabele Kontakti Kontakti kontakt = (Kontakti)dataGrid1.SelectedItem; nc.txtAdresa.Text = kontakt.Adresa.ToString();//probao sam i bez metode ToString() } nc.ShowDialog(); Da li sam nesto propustio? |
28. 09. 2012. | #4 |
član
Certified
|
Ok. shvatio sam
na MouseDoubleClick event handler-u dataGrida na Prozoru1 sam napisao kod kojim se otvara Prozor2: Kod HTML kôd:
private void dataGrid1_MouseDoubleClick(object sender, MouseButtonEventArgs e) { NewContact nc = new NewContact(); nc.ShowDialog(); } HTML kôd:
Kontakti kon = null; //tabela iz baze KontaktiPL kont = new KontaktiPL() instanca na Prozor1; public NewContact() { InitializeComponent(); kon = new Kontakti(); } HTML kôd:
private void Window_Loaded(object sender, RoutedEventArgs e) { if (kont.dataGrid1.SelectedItem!=null) { Kontakti kontakti=(Kontakti)kont.dataGrid1.SelectedItem; txtAdresa.Text = kontakti.Adresa; } } } |
28. 09. 2012. | #5 |
član
Certified
|
E a sad imam problem sa comboBox-om da li moze nesto koda ?
Probao sam: HTML kôd:
cmbKategorija.SelectedValue = Convert.ToInt32(kontakti.KategorijaId); Hvala. |
29. 09. 2012. | #6 |
član
Certified
|
E resio sam i comboBox
iskoristio sam postojecu klasu i njenu metodu CategoriesDAL koja vraca listu kategorija. HTML kôd:
public List<KategorijaKupaca> GetCategoryList()
{
using (MassRollEntities massRollContext = new MassRollEntities())
return massRollContext.KategorijaKupaca.ToList();
}
a zatim napravio metodu kojom punim kombo: HTML kôd:
private void azurirajKombo() { listaKategorija = dal.GetCategoryList(); cmbKategorija.ItemsSource = listaKategorija; cmbKategorija.DisplayMemberPath = "NazivKategorije"; cmbKategorija.SelectedValuePath = "KategorijaId"; } HTML kôd:
private CategoriesDAL dal; public NewContact() { InitializeComponent(); dal = new CategoriesDAL(); //pozvao metodu koja puni kombo azurirajKombo(); } dodao: HTML kôd:
cmbKategorija.SelectedValue = kontakti.KategorijaId; |
30. 09. 2012. | #7 |
Miloš Ranđelović
Certified
23 "Hvala" u 14 poruka
|
Super
01. 10. 2012. | #8 |
član
Certified
|
Mislim da imam malo problem, pa sam prinudjen da "ozivim" temu.
Naime, pri selektovanju bilo kog reda i dvoklikom na isti u dataGrid-u, uvek mi na Prozoru2 prikazuje prvi Item iz kolekcije, odnosno tabele! Da li mozda znas zbog cega se ovo desava i kako da resim problem? Hvala. |
02. 10. 2012. | #9 |
Miloš Ranđelović
Certified
23 "Hvala" u 14 poruka
|
Da li ti je to radilo kako treba pa si nešto promenio ili je se oduvek ponašalo tako?
03. 10. 2012. | #10 |
član
Certified
|
Od pocetka se tesasvalo, ali sam resio problem
Glupost, naravno! Kod kojim kastujem podatke, a koji sam stavio u okvir Window loaded dogadjaja, jednostavno sam samo prebacio ispod InitializedComponent(), i radi sve kako treba HTML kôd:
public NewContact() { InitializeComponent(); dal = new CategoriesDAL(); //pozvao metodu koja puni kombo azurirajKombo(); if (kont.dataGrid1.SelectedItem!=null) { Kontakti kontakti=(Kontakti)kont.dataGrid1.SelectedItem; txtAdresa.Text = kontakti.Adresa } } |
|
|