|
19. 04. 2006. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
WACT - jos jedan php frejmvork
Jel probao neko WACT, pa da podeli samnom iskustva i utiske ?
Procitao sam na par blogova lepe stvari o njemu, vidim da je bilo i nekih predavanja na php konferencijama takodje, postoji buzz oko njega definitivno, ali ja nikako da stignem da ga testiram... Zanima me pre svega koliko se brzo uci, i da li je zaista brz kao sto ga hvale... Za one koji nisu culi za WACT link je: http://www.phpwact.org/
20. 04. 2006. | #2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
WACT je prilično dugo prisutan, daleko je od novog. Ono po čemu ga pamtim je da ga je koristio Harry Fuecks i još par poznatih imena (što definitivno govori dosta o njegovom kvalitetu), ali dalje od toga nisam išao.
Obavezno javi utiske ako se odlučiš da mu posvetiš više pažnje
22. 04. 2006. | #3 |
expert
Expert
|
Harry ga koristio? Au, onda mora da valja, cim ga je Harry uzeo u svoje ruke.
Btw, kakve veze ima Harry sa WACT-om? Sta ako koristi IE i Outlook Express? Sprdnju na stranu, ocekujem da ivanhoe javi nesto vise
22. 04. 2006. | #4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Pa pazi, sve što sam rekao je da WACT dugo prisutan i koriste (koristili su?) ga neki od najboljih PHP programera. Harry je autor phppatterns sajta i knjige PHP Antology što daje izvesnu težinu, a cela ta priča govori sledeće:
- WACT je prilično strog što se patterna tiče - testovi su kompletni - preležao je dečije bolesti (tipa dosta je rađeno na peglanju performansi, keširanju itd) Jbg, očigledno se to ne podrazumeva pa treba naglasiti. Doduše, slagao sam kad sam rekao da nisam išao dalje pošto sam čitao par tutorijala i probao par primera i sve što se od tada sećam je da mi se nije svideo Ako se ne varam dosta se koristi build alat, koristi se template jezik, rad sa formama je zakomplikovan itd. -- Pogledah opet i i dalje mi se ne sviđa. Definitivno ga ne bih koristio... Pazi ovo: PHP kôd:
-- Što se frameworka tiče mislim da su koncepti koje koristi Rails i način na koji su povezani ponajbolji za običan webdev.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 22. 04. 2006. u 11:49. |
23. 04. 2006. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Ja sam bacio pogled, ali nista vise za sada...nemam vremena, a WACT nije bas skroz jednostavan (to jest nije dovoljno jednostavan, za to koliko sam ja lenj da ucim nesto novo..)
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Još jedan alat iz Googlea... | MarioFr | Marketing i SEO | 6 | 25. 08. 2008. 15:17 |
Dva manja ili jedan veći? | exPablo | Hardware | 23 | 14. 08. 2007. 22:56 |
Preporuka za JavaScript frejmvork | jablan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 8 | 14. 02. 2007. 17:27 |