Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
08. 06. 2005. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Statistika posećenosti
Gledam malo statistiku posećenosti za ovo kratko vreme i primetih da je Firefox daleko najzastupljeniji browser. Definitivno je Gecko engine postao "choice" ljudi koji se ozbiljno bave ovim poslom.
Na kraju, možete i sami da pogledati
08. 06. 2005. | #2 |
Python Ambassador
Master
|
Da li bi mogao da podesiš webalizer da pravilno resolve-uje ip-ove u imena zemalja posetioca?
08. 06. 2005. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Mogao bih kada bih umeo
Moram da pitam čoveka koji održava server, meni to nije baš previše bitno, mada bi bilo dobro, ako već može da prikaže i to.
08. 06. 2005. | #4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ubacio sam podatke u excel i vidim da je odnos otprilike sledeći:
Hitovi IE: 9145 Gecko based: 14912 Percent: IE: 37,04% Gecko based: 60,40% Zaista znatno vise u korist Gecko browsera nego neka druga mesta koja se bave Web profesionalcima. Recimo na http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp Gecko ima samo 25% mislim. Inace na mom blogu odnos je jos izrazeniji u korist gecko based browsera, ali on ima previse skromnu posetu da bih ga mogao uzeti kao bilo kakav pokazatelj. http://www.dinke.net/wblzr/ |
08. 06. 2005. | #5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Btw, bilo bi interesantno da postujes procenat za romance cafe recimo. Daj Boze da gecko tamo prelazi 5%
|
12. 02. 2006. | #6 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
IE (all flavours) 75.10% Firefox:15.52% Opera: 8.20% Mozilla: 1.00% Windows na Romance Cafe kick ass sa 99.41% A najpopularnija kombinacija je Internet Explorer 6.0 - Windows XP sa 64.48% Screen se mnogo razlikuje od DPT: 1024x768 70.54% 800x600 14.56% 1280x1024 8.87% A na connection speed, vodi dialup: Dialup 41.55% Cable/DSL 39.67% Unknown 18.49% Dakle, sada imate i uporedne vrednosti 2 totalno različita web sajta, na DPT se skupljaju oni koji od web-a žive, a na www.romance-cafe.com se skupljaju oni za koje ovi prvi rade
08. 06. 2005. | #7 |
Python Ambassador
Master
|
Hm, a jeste li razmišljali da pređete na AWStats? Ja sam bio veliki pobornik Webalizer-a, dok nisam uvideo koliko dugo nisu izbacili novu verziju, pa sam prošvrljao po netu i naišao na AWStats.
08. 06. 2005. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Bolje da ne postujem za RC pošto ćete se razočarati. Zadnji put kada sam gledao IE je bio preko 90%. Mislim da sam nešto pisao na blogu na tu temu. Ček, evo linkovi
http://www.utp-code.com/users/bluesm...seo-mi-preseo/ http://www.utp-code.com/users/bluesm...fault-browser/ Nije baš to što tražiš ali možeš da napraviš "sliku". Ipak tamo dolaze ljudi većinom konpjuterski nepismeni i koriste ono što već postoji na računaru, ne verujem da većina uopšte ume da instalira neki software. Probao sam i druge statistike ali mi dižu load jer rade live. Webalizer se ispostavio kao najbezbolniji.
08. 06. 2005. | #9 |
Python Ambassador
Master
|
AWStats se može podesiti pomoću cron-a na update frequency koji tebi odgovara. Savetovao bih ti da ga probaš, pored webalizera, nećeš se razočarati.
09. 06. 2005. | #10 |
Filip Milivojević
Certified
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
On topic:
Dok Gecko bude iznad 50%, to je jedan od dobrih znakova da sajt posećuju upravo oni koji su "dobrodošliji". Ipak, Gecko će opasti u zastupljenosti kako budu dolazili ne-web IT profesionalci. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Posećenost domaćih blogova | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 44 | 16. 02. 2008. 09:23 |
Investicija u veoma posećen sajt | glaspodrinja.com | e-Business | 1 | 13. 01. 2008. 12:03 |
Kako povećati posećenost? | OOOO1 | Web site, dizajn i multimedia | 8 | 12. 10. 2007. 10:36 |
Rezultati Prizma istraživanja o posećenosti hrvatskih web stranica u januaru | Aleksandar Marković | e-Business | 9 | 23. 02. 2007. 02:05 |
Praćenje posećenosti sajtova u Hrvatskoj - Projekat Gemius | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 1 | 15. 08. 2006. 04:12 |