|
Web design, Layout, User Interface Dizajn tehnike, user interface |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
18. 10. 2007. | #1 |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
|
Потенцијална наруџбина: дизајн за фонт
Ово није баш питање за веб дизајн. Надам се да то није проблем, одн. молим одг. да преместе поруку где је подесније, ако има потребе.
Размишљам већ неко време да од неког типографа наручим да ми уради један фонт. Фонт колико знам подразумева више различитих тежина (weight). Наравно да бих имао неке специфичне захтеве. Да ли би неко могао да процени колико то кошта? Да ли знате некога ко би умео да се прихвати оваквог посла? Захвалан, ф |
18. 10. 2007. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Uh... grozan posao i potrebno je neviđeno znanje tipografije, teoretsko i praktično.
Znači, može da se nabudži neki font na brzaka, ali praviti kvalitetan font je veliki zalogaj i nikako nije za nekoga ko razmišlja "ma napraviću ti nekako iako nisam nikada probao" Ja sam ranije, kada nije bilo mnogo fontova, tamo negde 1993-1995 pravio i prepravljao fontove, ima nekoliko koje sam napravio od nule, mnogo sam prepravljao, a najlakši i najdosadniji posao je bilo dodavanje "naših slova". To je čak i pre nego što je Windows uveo takozvani "CE" script. Neću nikoga da obeshrabrim, naročito tebe, nadam se da ćeš naći neokoga da ti to kvalitetno odradi, ali kada bih sada morao da uradim tako nešto - sigurno ne bih radio za "džeparac"
18. 10. 2007. | #3 | ||
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Citat:
Зато ево да истерам ствари на чистац. Желим да наручим врхунски књижни фонт и спреман сам да платим шта сам дужан. Наравно тиме се списак захтева не завршава, и неки од њих подлежу договору, али о томе бих говорио са оним ко се прихвати посла. ф Poslednja izmena od filmil : 18. 10. 2007. u 18:59. Razlog: бржи језик од памети |
||
06. 11. 2007. | #4 | |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
|
|
18. 10. 2007. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Preporucujem da odes na Dizajnzonu u forum Tipografija i Kaligrafija i da tamo postavis pitanje. Tamo ima jako dobrih tipografa , koji su kreirali dosta fontova ..
18. 10. 2007. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ej bre, što teraš ljude sa sajta? to se ne radi tako, nego zoveš one sa DZ da pogledaju ovaj topic. nc, nc, nc... nikako bre da naučiš
18. 10. 2007. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
hm hm
18. 10. 2007. | #8 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Da li bi mi tko mogao dati koji link koji bi imao neku tablicu, gdje bih imao usporedbu cirilice i latinice ili nesto slicno... Hvala |
|
18. 10. 2007. | #9 |
expert
Master
|
|
18. 10. 2007. | #10 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
...ja sam prvotno mislio na nekakvi dokument koji bi imao tablicu tipa: latinica cirilica R P alii ovo je OK uz pomoc ovoga to mogu sam napraviti.... Hvala... |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Хонорарни посао и уплате из иностранства | biske | e-Business | 10 | 04. 12. 2010. 01:15 |
Домен стоји, скоро да хвата прашину | urke | Istine i zablude | 2 | 27. 08. 2010. 13:28 |
Како помоћу Php-а генерисати Rdf фајл | Miroslav | PHP | 3 | 30. 09. 2008. 10:03 |
„Отворено је, слободно уђите!“ - Ниш 19. и 20. мај 2008 | torbica | IT događaji | 1 | 17. 04. 2008. 14:01 |
Погурајмо „Intruder“ да стигне на EMA | Miloje Sekulic | Opušteno | 12 | 24. 09. 2007. 14:59 |