|
23. 05. 2008. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ruter i gaim, moze mala pomoc?
hmm, dakle crko mi je stari adsl ruter, pa sam uzeo novi adsl + wireless ruter. E sad, nemam pojma kako sam bio namestio stari ruter, ali ovde nikako da osposobim Gaim da se poveze na ICQ i MSN, posto se koristi NAT...
nasao sam na netu da treba forwardovati portove TCP 1863, 443 i 5190, i to sam i uradio, i ugasio sam firewall na ruteru (firewall na masini je vec namesten, tu nista nije menjano). Medjutim nece, pa nece... Jel moze neko da baci spisak portova koje je namestio? EDIT: da ne bude zabune, problem je u NAT-u i port-forwardu, sve ostalo sam namestio i fino radi (wireless i sl..)
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 23. 05. 2008. u 04:27. |
23. 05. 2008. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
predji na http://www.pidgin.im/download/
ja znam da sam sa gaim-om imao problema sa NAT-om ( trenutno sam iz 2 nat-a ) , ali je neki update rešio problem
23. 05. 2008. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
imam pidgin, nego sam navikao da ga zovem gaim i dalje
Znaci najnovija je verzija pidgina i sa starim ruterom je super radila, a sad zeza... za msn sam stavio Use HTTP i onda je proradilo povezivanje, i mogu da vidim sta mi ljudi pisu, ali ne mogu da odgovorim, skroz debilno... kako da najednostavnije proverim da li ruter ispravno forwarduje portove? Mislim pise da ih forwarduje, ali mozda ne radi...
23. 05. 2008. | #4 |
majstor
Wrote a book
|
http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
tu imas za TCP portove a eMule u sebi ima neki link koji ode na njihov sajt i provjeri UDP portove (naravno, vidis URL pa izmjenis sta tebi treba). Inace, meni Trillian radi sa MSNom i ICQ bez ikakvih zajebancija sa port forwardingom. Naravno da mi ne radi audio i video ali to je drugi par opanaka |
"Hvala" misk0 za poruku: |
23. 05. 2008. | #5 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Meni Pidgin radi bez problema bez ikakvog port forwardinga. Samo default NAT koji ruter (ruteri, pošto imam jedan za ADSL i jedan za wireless) obezbeđuje.
Port forwardovanje mi je trebalo samo zbog azureusa, i to sam samo isprobao jer ga inače ne koristim. Verovatno imaš neki drugi problem (firewall ili sl).
23. 05. 2008. | #6 |
expert
Grand Master
|
i kod mene pidgin eradi ok bez posebno forwardinga
|
23. 05. 2008. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
probaj digsby.com
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
mala pomoc/kurirske sluzbe | Krile | Opušteno | 4 | 01. 08. 2008. 02:38 |
mala pomoc oko nemackog | ivanhoe | Opušteno | 8 | 13. 02. 2008. 15:20 |
Regular Expresion, moze mala pomoc ? | ZeroStyle | Regular expression i htaccess | 8 | 17. 10. 2006. 03:07 |
Pozdrav, moze mala dobrodoslica | ZeroStyle | Opušteno | 14 | 24. 09. 2006. 15:25 |
TrackBack mala pomoc | Baic | PHP | 8 | 19. 04. 2006. 19:16 |