|
07. 09. 2010. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
e-Ink readers ?
Posto su im pale cene razmisljam se da uzmem neku od ovih spravica, za citanje svega i svacega. Prvo sam hteo novi kindle, ali posto on nije trenutno dostupan (rasprodat je), krenuo sam da gledam i konkurenciju, i im tu raznih zanimljivih spravica (nook, bebook neo, i sl.)
kakva su vasa iskustva i misljenje? Sta valja od e-Ink sprava? Jel ima neki sa upotrebljivim browserom? Posto veliki deo dana provedem citajuci razne stvari preko neta, cini mi se pametnim da surfujem sa e-Ink ekranom i odmorim malo oci (boja je nebitna za 99% onoga sto mene zanima). Za kindle pise da je browser "experimentalan" sto me malo zabrinulo, sta to tacno znaci? Jel upotrebljiv ili nije?
07. 09. 2010. | #2 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
|
Imam stari Kindle - za čitanje knjiga odličan, kao browser crap (i ima limited broj sajtova na koje možeš da odeš - doduše, to je samo za ovaj stari GPRS model); spor, ne preterano kvalitetno iscrtavanje strana.
07. 09. 2010. | #3 |
Webeloper
Professional
|
Morao sam da napisem IPAD !!!
Before you criticize someone, walk a mile in their shoes. By the time they get angry you're a mile away and you've got their shoes! Poslednja izmena od Vladimir Rodic : 07. 09. 2010. u 15:52. Razlog: zbog sira i vojne muzike i krompira sam zaboravio da dodam! |
07. 09. 2010. | #4 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Mislim da u ovom trenutku jedino Kindle i Nook su konkurenti za mesto #1.
Ja sam se odlucio za Kindle, do 20og bi trebalo da bude na stanju. Jeftiniji $10, postarina direktna, dok za Nook mora preko onih posrednickih firmi da saljes pa je i to jos jedno $20 vise. Mislim da im je ispeglaniji software zato sto su dosta duze tu. Minus je to sto ne cita EPUB ali ionako sve sto ima u EPUB ima i u PDF jedino je pitanje kako je OCR-ovano. Nook prednost je sto je Android i racunam da ce se brzo razvijati. Imao sam prilike da ga drzim i taj e-ink je ultra Mada ima odsjaja na stranama i na LCD ekranu, Kindle je skroz matte. Moj racun je kupujem Kindle, procitam 10-15 knjiga i taman mi se otplatilo. Ako vidim da je nesto drugo bolje prodam ovaj i kupim neki drugi i mozda sam izgubio tipa 50e. |
07. 09. 2010. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
iPad ne sluzi tome sto meni treba.. za citanje na obicnom ekranu imam laptop za odlicnim ekranom, ali ne volim da citam tako, brzo me zaboli glava...
@dzord: da, to sa i ja racunao, jeftinije su knjige, nema drkanja sa postom, carinama, spedicijama, a pogotovo jos i sa gigapedijom, brzo ce se to isplatiti... nego racunam, kad sam vec propustio priliku da mi ga sad kupe u US (bio sad drugar), da sacekam jos malo i kupim najbolji izbor, posle ce me mrziti da menjam...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 07. 09. 2010. u 16:14. |
07. 09. 2010. | #6 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Ja sam se igrao nedavno sa ovim novim Kindlom i verovatno cu uskoro da ga kupim jer su pored cene popravili kontrast znacajno kao i brzinu osvezavanja stranica. Mnogo bolje od prosle verzije.
Browser je takodje poboljsan u poredjenju sa prethodnim Kindlom, sto je jos uvek daleko od pravog browsera, ali meni sasvim OK za takav uredjaj. Pogledaj na YouTube kako radi browser: http://www.youtube.com/watch?v=HF0hDoJqkIk
07. 09. 2010. | #8 | |
profesionalac
Professional
|
Pogledaj link iz drugog posta:
Citat:
|
|
07. 09. 2010. | #9 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ali treba korigovati cenu ako se uzima $139 + $30 postarina = $170 ~=130€
Tako da ce i ovi porezi i PDV biti nesto manji. Za krvopije komentara nemam. |
07. 09. 2010. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Nesto u Svetu Kompjutera spominju da mora da se naruci za zemlju gde ce se i koristi, kao Amazon interno vodi racuna o tome, mada mi zaista nije jasno kakav bi problem mogao da imam ako mi neko donese iz US, jer ideja world-wide 3G mreze i jeste da radi svugde, valjda ... eventualno kod kupovine knjiga da prave problem oko srpskih CC ?