|
31. 01. 2006. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
PHP i čitanje PDFa
Imam jedno malo specifično pitanje: kakav je PHP kad je čitanje PDFa u pitanju? Da li je moguće otvoriti PDF dokument i iz njega izvući stranice kao slike npr, izvući sturkturu bookmarka i slične operacije? Da li znate neki set klasa za ovaj način baratanja sa PDFom ili je potrebno tako nešto pisati od početka.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od dinke : 31. 01. 2006. u 22:56. |
31. 01. 2006. | #2 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Najpoznatija biblioteka za baratanje PDFovima iz PHPa je PDFlib. Igrao sam se nekada davno sa time, stigao do zamene jednog teksta drugim (što sam mogao opušteno da uradim i sa preg_replace, al' nije fora ), shvatio da je relativno korisno i ostavio po strani dok mi ne zatreba. To je bilo negde u junu 2002
Korisni linkovi: http://www.php.net/pdf i http://www.pdflib.com |
01. 02. 2006. | #3 |
In da house
Qualified
|
FPDF... Znam da moze da upisuje podatke u pdf i da kreira pdf sto sam radio u onoj formi sto sam ti pokazao... E sad kakav je kod citanja i izvlacenja informacija i da li uopste to moze nisam jos probao
|
24. 02. 2006. | #4 |
novi član
Datum učlanjenja: 24.02.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
http://fpdi.setasign.de/
to ti je klasa za otvaranje php fajlova ona koristi FPDF ali neki interni malo modifikovan od toga sto mozes skinuti uglavnom idi tu pogledaj ja sam koristio za neko menjanje pdf-ova koji nisu bili dobri i dobro mi je radilo - fora je da se ucita taj pdf koji hoces da menjas kao template i onda na njemu radis menjas sta ti treba i snimis u drugi fajl. daleko je od idealnog ali radi posao.. imas na sajtu uputstvo pa se igraj malo.. |
24. 02. 2006. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pre jedno godinu dana sam se zezao sa tim pdf klasama, i u to vreme nije bilo ni priblizno idealnoj ni jedna open sorce varijanta ...
25. 02. 2006. | #6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Hvala na preporuci. Meni u suštini treba nešto što iz postojećeg PDFa može stranice da izvuče kao slike. Javljam kad budem znao nešto konkretno i kad budem stvarno probao par rešenja (pošto projekat za koji mi to treba neće skoro jer je deo koji ja treba da radim zadnji).
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Čitanje iz baze - što ne valja? | blackshtef | Sva početnička pitanja | 6 | 09. 08. 2010. 09:14 |
Čitanje PR sa google | bluesman | Marketing i SEO | 10 | 24. 01. 2006. 19:52 |