|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
08. 02. 2006. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 12.10.2005
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
DevProTalk (DPT) vs EliteSecurity (ES)
U dogovoru sa kolegom sa posla odlucili smo da studentima izdamo jedan mali seminarski rad. Zadatak je bio:
"PRO/KONTRA za odabrane web sajtove. Izvršiti kritiku (pozitivnu i negativnu) dva postojeća web sajta (boje, izgled, dizajn, user friendly interfejs, navigacioni sistem, originalnost, brzina učitavanja ...), sugestije i predlozi. Kritiku dostaviti u štampanoj formi i na CD-u ... Na samom početku odbrane student je dužan da održi kratko uvodno predavanje o svom izlaganju na dva jezika (maternji i engleski). Usmena odbrana se vrši pred komisijom i pred slušaocima (ostalim studentima). Najveću pažnju posvetiti umetničkom dojmu prilikom odbrane, ponašanju i rečniku kojim se kandidat služi. Odbranu vršiti NE INŽENJERIJSKIM PRISTUPOM. Usmena odbrana traje 10 minuta + diskusija. " Jedna grupa je imala predlozena dva sajta dpt i es posto se oni najvise posecuju kod nas u skoli. Neke od radova mozete pogledati na adresi http://www.vts.su.ac.yu/devprotalk/ Mozda ce pomoci administratorima da isprave eventualne nedostatke.
08. 02. 2006. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Jel' sme ovo da se komentariše ili je odluka već doneta?
08. 02. 2006. | #3 | ||
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Mislim na ovakav zaključak:
Citat:
Citat:
Niko nije, kao glavni faktor, naveo sledeće stvari: 1. Datum osnivanja foruma: ES postoji minimum 5 godina (nisam siguran), dok DPT još nije ni prohodao... mislim oko 8 meseci ili tako nešto. 2. Tematika foruma: Sledeće, mislim da DPT uopšte nije konkurencija ES, i obrnuto, već je tematika DPT mnogo uža dok je ES postao "forum za mase". Pored toga, na DPT postoji nešto što ne postoji ni na jednom od domaćih foruma, paralelno pretraživanje DPT, ES i DZ preko google search. Meni se čini čak i da studenti nisu ni pronašli sve opcije već su samo letimično bacili pogled, ono što nisu razumeli nisi ni probali. Recimo "praćenje tema putem e-mail". Naravno da ovde to postoji, zove se "praćene teme" i ako se odlučite da pratite neku temu, dobijate na email obaveštenje o svakoj novoj poruci. Primećujem da su radovi pisani pre najmanje mesec dana, stoga mogu da pretpostavim da neke stvari nisu ni postojale tada, ali opet moram da budem iskren, očekivao sam više od akademskih radova. [edit]Moj rezime je: da ne shvatite pogrešno, možda je izabrana pogrešna tema, ovo stvarno nije contest niti mi je stalo da budemo bolji, ne od ES nego od bilo kog drugog foruma, po broju poruka, članova... Glavni moto DPT je "quality vs quantity". Možda je to trebala da bude tema ovog seminarskog rada. [/edit]
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 08. 02. 2006. u 15:37. |
||
08. 02. 2006. | #4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
E pa ovako ... svi osim petog rada su promasili sustinu.Jedino u tom zadnjem radu vidim nesto sto cemo da promenimo.
Generalno ste imali losu temu . 1.DTP nije uopste za pricu VS bilo ko ,a kamoli ES 2.DPT je vise okrenut nekoj web priči, a ES i bilo koji ostali forum ima svoju caku( ako pogledaš starije teme - ima reči o tome ) 3. Bolje je da ste uzeli 2 portala .. recimo nadlanu.com i neki manje poznat ( ali ništa manje dobar ) i da ste tu uradili poređenja.
08. 02. 2006. | #5 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
To što DTP nije osmišljen da prati toliko široke teme kao ES i što je skoncentrisan na određenu oblast uopšte ne isključuje mogućnost poređenja jer slične teme nudi i ES. Mogu komotno da se porede ako se realno uzmu u obzir razlike...
Ono što je od ljudi očekivano je da odu na dva domaća foruma i kažu svoje utiske o njima što su i uradili. Neke stvari do kojih su došli stoje (DTP ima manje članova, malu arhivu, skoncentrisan na jednu oblast...), mnoge ne, ali to je već druga priča (zato se to zove škola i zato tu postoje ocene). Čini mi se da su sami radovi zbrzani. PS: Zanimljiv zadatak. Šteta što ja tako nešto nisam imao na faxu
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 08. 02. 2006. u 15:36. |
08. 02. 2006. | #6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Znači DPT mu dođe alien. Ja sam uvek više voleo predatore
08. 02. 2006. | #7 | |
profesionalac
Professional
|
Mislim da ova dva foruma ne mogu da se porede i da će studenti biti na muci.
Razlog je u samom imenu ovog foruma. DevProTalk. Pokriva određene teme, dok ES ima i MadZone itd. znači pokriva širi spektar. Iz navedenog razloga sledeći stav u jednom od radova ne stoji. Citat:
08. 02. 2006. | #8 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Samo kratko: pregeldao sam sve "radove", studenti nisu baš upućeni u materiju, a nisu se mnogo i potrudili da to promene. A neki nisu ni sasvim pismeni
Citat:
08. 02. 2006. | #9 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Citat:
08. 02. 2006. | #10 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Citat:
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DevProTalk Twitter | bluesman | Web aplikacije, web servisi i software | 13 | 31. 10. 2009. 11:40 |
DevProTalk T-shirts | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 27 | 18. 03. 2008. 01:11 |
DevProTalk majice | nixa | Opušteno | 214 | 12. 10. 2007. 17:04 |
Je l' to EliteSecurity opet puko? | Pedja | Opušteno | 7 | 29. 11. 2006. 23:35 |