|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
20. 05. 2011. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 24.05.2010
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Zend Framework and PHP Certifications
Treba da polazem ispit za Zend PHP Sertifikat ...
Zanima me da li je neko polago ovaj ispit... Na sajtu http://www.zend.com/en/ mogu se pronaci informacije o mnogo cemu npr. kako izgleda ispit i kakva su pitanja...ispit se sastoji od 75 pitanja na koja se mora odgovoriti za 90 minuta ,svako pitanje moze biti formulisano na jedan od sledeca tri nacina: 1.kao pitanje sa vise odgovora gde je jedan od njih tacan. 2.kao pitanje sa vise odgovora gde je vise njih tacno. 3.kao pitanje gde se odgovor mora upisati. Ako neko moze da mi kaze svoja iskustva u vezi sa ovim ispitom i neki koristan savet...bio bih mu zahavlan.Hvala Poslednja izmena od koburtkain : 20. 05. 2011. u 00:31. |
20. 05. 2011. | #2 |
profesionalac
Professional
|
Ja sam polagao 2008. Ne znam koliko je promenjen od tad (to je bio PHP5 ispit, ali od tada su ga update-ovali za PHP 5.3).
Imao sam utisak da se pitanja uglavnom oslanjaju na radno iskustvo, i da sama priprema nije bitna (neki se ubise od spremanja one knjige, pa su pali dvaput, a nas par sa prosecnim radnim iskustvom smo glatko prosli). Uglavnom su to neka zez pitanja vezana za pojedinacne funkcije i ponasanja jezika. Koliko su se stvari promenile od tad, ne znam.
|