|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
05. 06. 2006. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
zastita komercijalnih php skripti ?
Treba da uradim za klijenta komercijalnu (shareware) php skriptu, licenca ce se prodavati po sajtu i developer licenca za 5 i vise sajtova... treba mi neki pametan nacin da zastitim taj kod i sprecim ljude da naprosto kopiraju kod kako im zatreba...
jel imate neki predlog ? Takodje, postavlja se pitanje oko enkriptovanja koda sa zend paketom, koliko ce to da iskomplikuje instalaciju ? Da li mogu da pretpostavim da ce vecina web-hostinga nuditi nacin da se enkriptovani kod pokrene na njihovim serverima? Mislio sam da napravim obaveznu registraciju na nasem sajtu, time bih sprecio prevare, ali za to mi je neophodno da sprecm ljude da gledaju/ menjaju skriptu..
05. 06. 2006. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
http://www.ioncube.com/ & pomenuti zend koliko sam ja pratio materiju ...a ruku na srce odavno nisam ... ovo su jedina dva alata koja ne mogu da se ( u najnovijim verzijama ) razbiju ... sve ostalo je smesno i svaki developer ce uspeti nakon pola sata ( ako je u zivotu napisao bilo koje parce koda sam ) da provali i uzme sta je zeleo ...
05. 06. 2006. | #3 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 30.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
|
Na zalost mogu svi da se razbiju manje ili vise uspesno. Ima dosta ruskih sajtova koji to nude za pare. Doduse nije uvek kod svih 100% uspesno.
A drugo, pitanje je kolko njih ce da se maje sa tim, i stavise mislim da vecina nece. I ioncube i zend nude zastitu na osnovu domena, a ioncube je jeftiniji Instalacija dekodera na serveru za Ioncube je jako prosta, za zend ne znam. |
05. 06. 2006. | #4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
To je bila neka situacija sa proslim verzijama ... ( no ni sad se ne bi ja za*ebavao sa rusima ) ... neznam kakvo je sada stanje ....
05. 06. 2006. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Koliko ja znam, samo Zend je bio razbijen ali ne i Ioncube..
Btw, Ioncube ima podrsku za licence i te stvari, tako da je to mozda najbolje resenje
05. 06. 2006. | #6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Zend se malo popravio sa Zend Guard 4. On pored toga što provuče kod kroz parser i sačuva međukod, pre provlačenja ga učini nečitkim (code obfuscation). Čak i da ga razbiju dobiće supu, bez komentara i sa jako malo logike pa nek se igraju
Osnovni problem kod 4ke je što Optimizer koji je potreban da bi se takav kod izvšavao još nije "zaživeo", a ja nisam primetio opciju da se kod kodira u oblik koji starije verzije prepoznaju (iskreno, nisam baš ni zagledao). Mogu pogledati...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Problem sa našim slovima u PHP skripti | kameleon | PHP | 4 | 03. 02. 2010. 11:11 |
Zastita koda PHP aplikacije | jasmanac | Web aplikacije, web servisi i software | 14 | 30. 09. 2009. 02:24 |
Zastita intelektualne svojine | Milos Jankovic | e-Business | 7 | 29. 05. 2009. 15:38 |
Zastita mySQL baze | SadClown | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 5 | 21. 10. 2007. 22:38 |
Zastita od spidera | zextra | Planiranje i usability | 3 | 03. 08. 2006. 13:53 |