|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
30. 05. 2007. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
JS - promena vrednosti podataka u formi...
Pravim jedan mali dodatak za forme.
Kada se forma učita isModified flag je FALSE. Čim dođe do izmene neke vrednosti u formi stanje se menja u TRUE. Pri onbeforeunload() se proverava vrednost flaga i ako je TRUE pokazuje se confirmation dialog koji pita korisnika da li želi da ostane na stranici pošto je izmenio vrednosti u formi ili želi da je napusti. Trenutno to radim tako što svakom elementu forme nakačim handler koji menja vrednost isModified flaga na onchange i onkeypress (onkeypress sam dodao se onchange trigeruje samo kada polje izgubi fokus, a često se dešava da polje ima fokus, ali ti klikneš back ili refresh). Da li postoji elegantniji način da saznam da li su podaci u formi menjani? Da li postoji neki univerzalan event koji mogu da slušam za promene ili i dalje da slušam onchange i onkeypress? Svaki savet dobrodošao
30. 05. 2007. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Meni je jedino drugo što pada na pamet da na onload snimiš negde sadržaje kontrola i da ih na onbeforeunload uporediš. Mada, time ne dobijaš nikakvu prednost osim te da korisniku, ako menja vrednosti, pa ih zatim vrati na početne, neće iskočiti upozorenje. Onda nemaš potrebu za pojedinačnim eventima, ali za velike forme može biti sporo.
|
31. 05. 2007. | #3 | |
Boban Karišik
Expert
|
Citat:
31. 05. 2007. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja bih na tvom mestu koristio neku od onih funkcija iz ajax biblioteka koje serijalizuju vrednosti svih polja u formi, i napravio bih jedan string tokom onload, a drugi onbeforeunload, i uporedio ta dva... ako nisu isti nesto je promenjeno...
31. 05. 2007. | #5 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Uh, ja sam tu mnogo zakomplikovao (sa zahtevima). Npr, ako je bar jedno polje nevalidno submit dugme bude disableovano (ne možeš da proslediš formu sa neispravnim podacima), najkasniji feedback koji korisnik mora dobiti od forme je u 0.3 sekunde i slične gluposti. Videću da okačim demo kada završim pa da čujem savete i kritike (JS se kači na UniForm markup tako se može reći da je stvar manje više univerzalna).
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Procena vrednosti domena | metaphysic | Opušteno | 18 | 27. 01. 2011. 18:56 |
Promenljiva u html formi | chandler | Sva početnička pitanja | 2 | 30. 01. 2009. 12:21 |
Prelamanje teksta u formi | oliver78 | PHP | 3 | 14. 10. 2005. 01:16 |