|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
01. 05. 2006. | #1 |
Creative Director
Qualified
|
GotSolution - moj prvi xHTML projekat
Dakle,
posto mislim da je ovaj period najbolji za prelazak za tableless, odluchio sam da krenem krupnim koracima i u startu odradim kompletan sajt, bez "minisajtova" itd.. Mogu vam reci da sam bio poprilicno zabrinut prva dva dana, medjutim, odmah posle kontanja nachina na koji se radi floatovanje i clear-ovanje, nista vise nije bilo problem. Elem, rezultat je na www.gotsolution.com/demo Primeticete da se sajt vidi pravilno u FF, medjutim, u IE je totalno ubistvo. Znam za problem sa ponavljanjem u CSS-u (nisam znao za default inherit) ali bih voleo da mi pomognete da "ispeglam" CSS kod za IE. Hvala i cekam komentare
RAINFALL - Branding and Interactive Communication GotSolution - Creative development for your business Blog@Rainfall Identity Conspiracy - Branding, Coding, Design, Balet Poslednja izmena od modeus : 01. 05. 2006. u 15:46. |
01. 05. 2006. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Bas dobro izgleda i u Exploreru
|
01. 05. 2006. | #3 |
Creative Director
Qualified
|
Pa zato i trazim pomoc :P
|
01. 05. 2006. | #4 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 30.10.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Prvo validuj html i css. Često to zna da bude uzrok pogrešnog prikazivanja stranice u nekim browserima.
Za izgled stranice u IE-u se često koriste css hakovi, koje ti ne preporučujem jer ćeš imati problema sa budućim verzijama IE-a, počev od verzije IE7. Najveći problem (nikako jedini) kod IE-a je što IE drugačije tumači BOX MODEL (size, margin, padding). Pretraži malo google na tu temu. Najbolje rešenje, po meni, je da koristiš uslovne komentare, iliti conditional comments. Jednostavno, napraviš CSS za stranicu koja će izgledati dobro u IE-u i smestiš u zaseban css fajl koji ćeš pozivati uslovnim komentarima. Kasnije iz tog ie.css fajla izbaci redove k0da koji su isti kao i u default.css fajlu. Poslednja izmena od LyoShi : 01. 05. 2006. u 20:03. |
01. 05. 2006. | #5 | |
Knowledge base
Wrote a book
|
Citat:
|
|
01. 05. 2006. | #6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ LOL ... ne zezaj coveka
evo na brzinu videh css i ako imam vremena kad se probudim cu da ti prekodiram celu stranicu ... ovo ja da debugujem sorry ne mogu
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sajt za mobilne - WML ili xHTML? | ljtruba | Sva početnička pitanja | 3 | 15. 05. 2008. 16:05 |
xHTML/CSS - skrolovanje, a ne preslaganje slika | ljtruba | Sva početnička pitanja | 2 | 08. 04. 2008. 12:34 |
XHTML 1.0 Strict i Image tag | Bojan Zivanovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 3 | 21. 08. 2007. 14:20 |
xhtml/css/ajax developer | Eniac | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 20. 05. 2007. 03:33 |
Kompresovanje Css, xhtml | [nq] | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 18. 10. 2005. 14:14 |